• Посилання скопійовано

Військкомати та ТЦК та СП - це одне і теж?

Яким документом передбачено, що військкомати і ТЦК та СП - це одне і теж?

З 2021 року в Україні більше не існує військових комісаріатів. У рамках реформування їх переформатували в територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Зокрема:

1) Перші зміни щодо введення ТЦК та СП згадуються у Законі №1357-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку». До внесення змін до Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» (п. 8 ст. 1) – центри комплектування існували тільки для військовослужбовців за контрактом, що підтверджувалось Постановою КМУ від 22.08.2007 р. «Про затвердження Положення про територіальний центр комплектування військовослужбовцями за контрактом», яка втратила чинність згідно з Постановою КМУ від 23.02.2022 р. № 154;

2) Згодом на виконання п. 8 ст. 1 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу» прийняли нормативний документ - Постанову КМУ  від 23.02.2022 р. №154 «Про затвердження Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки». Саме ним скасована Постанова КМУ від 03.06.2013 р. № 389 «Про затвердження Положення про військові комісаріати».

Відтак, воєнні комісаріати і ТЦК та СП – це не одне й те саме.

ТЦК та СП введені замість воєнкоматів, які фактично скасовані. Ми про це писали тут.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Судова практика»