• Посилання скопійовано

Проведення ДПС камеральної перевірки звітності та ПН під час карантину

Як податківцями проводиться камеральна перевірка звітності та податкових накладних під час карантину?

Нагадаємо, що за звичайних умов згідно з п. 76.3 ПКУ камеральна перевірка податкової декларації або уточнюючого розрахунку може бути проведена лише протягом 30 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, — за днем їх фактичного подання.

Але карантин вносить свої корективи. Оскільки штрафи за порушення податкового законодавства з 1 березня по 31 травня скасовані, то законодавці розуміють, що частина платників податків може надати податкову звітність за ці періоди з порушенням граничного терміну.

Тому згідно із Законом №540 камеральна перевірка податкової декларації за звітні (податкові) періоди березень-травень 2020 року або уточнюючих розрахунків, що були подані платниками податків протягом березня-травня 2020 року, може бути проведена протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, — за днем їх фактичного подання.

Але зазначені зміни не стосуються звітності з ПДВ (оскільки для неї звільнення від штрафів за неподання немає, навіть під час карантину).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Контролюючі органи і перевірки»