• Посилання скопійовано

Чи доплачувати ЄСВ до мінімального внеску, якщо мобілізованому регулярно виплачується фіксована допомога?

Підприємство виплачує мобілізованому працівнику фіксовану суму допомоги. Чи є обов'язок у роботодавця проводити донарахування ЄСВ до мінімального розміру (відображати у звітності та сплачувати ЄСВ з різниці між нарахованою сумою та мінімальною заробітною платою)?

На сьогодні ст. 119 КЗпП не зобов’язує роботодавця виплачувати середній заробіток працівникам, що призвані до лав ЗСУ. 

Проте роботодавець має право прийняти рішення про добровільну виплату в будь-якій сумі для підтримки мобілізованого працівника, керуючись ч. 1 ст. 9-1 КЗпП та з урахуванням норм ст. 97 КЗпП та ст. 15 Закону №108. Тобто роботодавець має право підтримувати свого мобілізованого працівника, надаючи йому, як в даному випадку, матеріальну допомогу у фіксованій сумі (не важливо, чи буде вона щомісячною, квартальною чи виплачена з іншою періодичністю), законодавством це не заборонено. І таке рішення має бути зафіксоване в наказі.

Оскільки така допомога буде виплачуватися мобілізованому працівнику щомісячно, згідно до наказу керівника, то вона матиме систематичний характер. Тож така допомога увійде до бази нарахування ЄСВ, бо вона належить до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат (пп. 2.3.3 Інструкції №5). 

Отже, якщо сума допомоги є складовою фонду оплати праці, і нарахована її сума буде менше МЗП, роботодавцю доведеться донарахувати ЄСВ до мінімального розміру, для дотримання вимог п. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ, але за умови, що мобілізований працевлаштований на основному місці роботи і перебував у трудових відносинах повний місяць. 

Також із нарахованої допомоги потрібно утримати ПДФО (18%) та ВЗ (1,5%).

У разі, якщо мобілізований працівник працював у роботодавця за сумісництвом, обов’язку донараховувати ЄСВ до мінімального розміру у роботодавця немає. Також у роботодавця відсутній такий обов’язок (незалежно від місця роботи), якщо мобілізований працівник є особою з інвалідністю (п. 13 ст. 8 Закону про ЄСВ).

Суму нарахованої допомоги та ЄСВ відображається у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ з зазначенням у графі 8 КЗО «1», а сума доплати ЄСВ до мінімального розміру відображається окремим рядком із зазначенням у графі 9 КТН «13», суми різниці між нарахованою сумою та мінімальною заробітною платою вказують у графі 18, а донараховану суму ЄСВ на цю різницю – у графі 20.

У додатку 4ДФ нарахована сума допомоги (графи 3а та 3) та утримані податки та збори (графи 4а, 4, 5а та 5) відображаються за ознакою доходу «101».

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

  • Як повернути помилково сплачену суму ЄСВ?
    Як повернути помилково сплачену суму ЄСВ: зменшуючи суму платежу при наступному перерахування коштів чи звернутися до ПФУ?
    26.06.202434
  • Виправлення помилки у додатку 5 Звіту з ЄСВ за 2019 рік
    Підприємство намагалося виправити помилку за допомогою додатку 5 єдиної звітності у поточному періоді. Отримано квитанцію з відмовою, що дата поза межами кварталу. У періоді 2019 році програма не дозволяє подати ні скасовуючу, ні нову форму звіту з ЄСВ. Яким звітом і у якому періоді можна виправити помилку за листопад 2019 року в наступній ситуації?
    19.06.202450
  • Чи доплачувати ЄСВ до мінімального внеску, якщо мобілізованому регулярно виплачується фіксована допомога?
    Підприємство виплачує мобілізованому працівнику фіксовану суму допомоги. Чи є обов'язок у роботодавця проводити донарахування ЄСВ до мінімального розміру (відображати у звітності та сплачувати ЄСВ з різниці між нарахованою сумою та мінімальною заробітною платою)?
    19.06.202447
  • Чи повинен ФОП-роботодавець сплачувати ЄСВ за мобілізованого працівника?
    У ФОПа на ЄП ІІ групи мобілізовано працівника. Чи повинен ФОП сплачувати ЄСВ за мобілізованого працівника? Якщо так, то як здійснювати розрахунок, адже мобілізований має отримувати кошти від держави, з яких буде сплачений ЄСВ?
    18.06.20241 0681
  • Перехідний лікарняний та перерахунок ЄСВ
    Як правильно нараховувати ЄСВ, якщо лікарняний - перехідний? У квітні зарплата була менше мінімального розміру і довелося донарахувати ЄСВ до мінімального внеску. Але в травні були нараховані лікарняні за квітень. Чи потрібно тепер перерахувати ЄСВ і сторнувати суму, яку було переплачено у квітні?
    29.05.202491