• Посилання скопійовано

Виправлення помилки у додатку 5 Звіту з ЄСВ за 2019 рік

Підприємство намагалося виправити помилку за допомогою додатку 5 єдиної звітності у поточному періоді. Отримано квитанцію з відмовою, що дата поза межами кварталу. У періоді 2019 році програма не дозволяє подати ні скасовуючу, ні нову форму звіту з ЄСВ. Яким звітом і у якому періоді можна виправити помилку за листопад 2019 року в наступній ситуації?

Ситуація: 

У липні 2019 р. прийнято працівника на основне місце роботи (з трудовою книжкою, категорія 1) і на посаду за сумісництвом (без трудової книжки, категорія 2), про що подано таблицю 5 Додатку 4 звітності з ЄСВ. У листопаді 2019 р. працівник звільняється з посади за сумісництвом. Помилково у таблиці 5 за листопад 2019 р. зазначили дані про звільнення за основним місцем, назва посади, дата вказана правильно. Помилка тільки у категорії. Чи буде у такому випадку штраф? Як правильно виправити помилку у Таблиці 5 Звіту з ЄСВ за 2019 рік? 

 

Відповідь:

Виправлення, вказане в питанні, потрібно проводити у чинній формі звіту на момент виявлення помилки, тобто у єдиній звітності за Порядком №773.

Порядок №773 говорить: платник єдиного внеску у звітному (податковому) періоді може провести коригування та виправити помилку, допущену у попередніх звітних (податкових) періодах, здійснити донарахування або зменшення єдиного внеску.

Для цього потрібно зайти в період ІV кварталу 2019 вибрати та сформувати єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ з типом «Уточнююча» і додати додатки 5, в якому буде два рядки:

  • рядок 1: повторюємо повністю рядок так, як він був відображений у листопаді ІV кварталу 2019 року, при цьому у графі 20 ставимо «1» (рядок на вилучення);
  • рядок 2: зазначаємо за працівником правильну інформацію, тобто з указанням у графі 07 категорії “2” , а у графі 20ставимо «0» (рядок на включення).

Отже, єдина звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ з типом «Уточнююча» за ІV квартал 2019 року буде одна, оскількивиправлення стосуються одного працівника та міститиме один додаток 5.

У титульній частині єдиної звітності з типом «Уточнююча» рядки з 07 по 110 включно не заповнюються. У рядку 065наводимо кількість додатків 5, які подаються (1), та кількість аркушів, які він займає. Також у рядку 065 фіксуємо кількість додатків 5, які подаються (в цій ситуації «1»), та кількість аркушів, які вони займають.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ЄСВ, соціальний захист»

  • Як повернути помилково сплачену суму ЄСВ?
    Як повернути помилково сплачену суму ЄСВ: зменшуючи суму платежу при наступному перерахування коштів чи звернутися до ПФУ?
    26.06.202433
  • Виправлення помилки у додатку 5 Звіту з ЄСВ за 2019 рік
    Підприємство намагалося виправити помилку за допомогою додатку 5 єдиної звітності у поточному періоді. Отримано квитанцію з відмовою, що дата поза межами кварталу. У періоді 2019 році програма не дозволяє подати ні скасовуючу, ні нову форму звіту з ЄСВ. Яким звітом і у якому періоді можна виправити помилку за листопад 2019 року в наступній ситуації?
    19.06.202450
  • Чи доплачувати ЄСВ до мінімального внеску, якщо мобілізованому регулярно виплачується фіксована допомога?
    Підприємство виплачує мобілізованому працівнику фіксовану суму допомоги. Чи є обов'язок у роботодавця проводити донарахування ЄСВ до мінімального розміру (відображати у звітності та сплачувати ЄСВ з різниці між нарахованою сумою та мінімальною заробітною платою)?
    19.06.202447
  • Чи повинен ФОП-роботодавець сплачувати ЄСВ за мобілізованого працівника?
    У ФОПа на ЄП ІІ групи мобілізовано працівника. Чи повинен ФОП сплачувати ЄСВ за мобілізованого працівника? Якщо так, то як здійснювати розрахунок, адже мобілізований має отримувати кошти від держави, з яких буде сплачений ЄСВ?
    18.06.20241 0681
  • Перехідний лікарняний та перерахунок ЄСВ
    Як правильно нараховувати ЄСВ, якщо лікарняний - перехідний? У квітні зарплата була менше мінімального розміру і довелося донарахувати ЄСВ до мінімального внеску. Але в травні були нараховані лікарняні за квітень. Чи потрібно тепер перерахувати ЄСВ і сторнувати суму, яку було переплачено у квітні?
    29.05.202491