• Посилання скопійовано

Чи можна забронювати працівників громадської організації, яка отримує закордонні гранти?

Громадська організація отримує закордонні гранти. Чи може вона забронювати військовозобов’язаних працівників?

Постановою Кабміну від 05.06.2024 р. № 650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану»  внесено зміни до Постанови №76 в частині визначення механізму бронювання під час воєнного стану військовозобов’язаних (в т.ч. засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія)), які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, які працюють або проходять службу, які  опубліковано в "Урядовому курʼєрі" 08.06.2024 р.

Також відповідно до пп. 9 Постанови №650 не застосовується обмеження щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, зазначених в абзаці шістнадцятому цього пункту, а саме до підприємства, що виконує функції технічного адміністратора Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, фонду, що надає фінансову підтримку (гранти) для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони відповідно до постанови КМУ від 08.03.2024 р. № 262 "Деякі питання забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони" (Офіційний вісник України, 2024 р., № 27, ст. 1734), та підприємств, яким надано зазначену фінансову підтримку (гранти) на час виконання грантового договору, перелік яких затверджується Мінцифри.

Отже, бронюванню підлягатимуть тільки працівники, які працюють на підприємствах, що надають гранти для забезпечення розвитку інновацій та технологій для потреб оборони та тим підприємствам, яким надано зазначені гранти на час виконання грантового договору, перелік яких затверджується Мінцифри.

Отже, якщо громадська організація отримує гранти та використовує їх на розвиток інновацій та технологій для потреб оборони, то така організація зможе забронювати своїх працівників пройшовши необхідну процедуру для цього, починаючи з визнання своєї організації критично важливою.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»