• Посилання скопійовано

Видача працівникам повісток керівником підприємства

Чи може приватне підприємство видавати працівникам повістки про виклик до РТЦК та СП для проходження медичної комісії та повістки з призовом на військову службу під час мобілізації? В якому нормативному документі прописано?

Відповідно до п. 3 ст. 22 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» громадяни України під час мобілізації зобов’язані з’являтися за викликом до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для уточнення їх облікових даних та визначення їх призначення на особливий період.

Мобілізації підлягають громадяни, здатні виконувати військовий обов'язок, віком від 18 до 60 років. Призов здійснюється через вручення повісток. Повістки можуть бути різними. 

Є такі види повісток: 

1. Повістка для уточнення даних.

Ці повістки вручають для уточнення та оновлення інформації про склад сім’ї, стан здоров’я військовозобов’язаних, місце роботи тощо. В результаті перевірки можуть бути виявлені  підстави для звільнення від служби.

2. Повістка на проходження військово-лікарської комісії.

Ця повістка за підписом начальника РТЦК та СП зобов'язує пройти медичне обстеження. До повістки додається картка дослідження та медичного огляду військовозобов'язаного. Після медкомісії у картці зазначається висновок військово-лікарської комісії про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби.

3. Повістка для призову на строкову військову службу.

Ця повістка передбачає призов на строкову військову службу.

На даний час такі повістки не видають, адже наразі призов на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань не проводиться через загальну мобілізацію.

4. Мобілізаційне розпорядження.

Ця повістка вручається військовозобов’язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби. Повістка має бути правильно заповнена і підписана начальником територіального центру комплектування. Здебільшого мобілізаційне розпорядження вручається під час оголошення мобілізації.  У мобілізаційному розпорядженні зазначається про обов'язок з'явитися у визначений призовний пункт протягом 24 годин після оголошення мобілізації.

У будь якій повістці мають бути вказані:

  • прізвище, ім’я та по батькові;
  • рік народження та адреса проживання військовозобов’язаного;
  • вид повістки;
  • дата, час та адреса куди необхідно з’явитися, уточнення щодо необхідних документів;
  • назва органу, печатка, підпис, прізвище, ім’я та по батькові начальника РТЦК та СП.

На сьогодні, ніде в законі не зазначено, в якому місці можуть вручати повістку. Тому її можна вручити особисто в руки в будь якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання. Про це також зазначає Львівський обласний ТЦК та СП на своїй сторінці в facebook

Вручати повістку може:

  • представник органу місцевого самоврядування;
  • керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний;
  • управителі багатоквартирних будинків;
  • безпосередньо посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Отже, зважаючи на прогалину в законодавстві, приватне підприємство може видавати працівникам повістки про виклик до РТЦК та СП для проходження медичної комісії та повістки з призовом на військову службу під час мобілізації.

Львівський обласний ТЦК та СП також зазначає, що для того, щоб вручити повістку, насамперед необхідно встановити особу, якій вона вручається. У воєнний час потрібно завжди носити з собою документи і в разі запиту надавати їх для перевірки уповноваженій особі. Такими уповноваженими особами є представники Національної поліції України.

Повістка має бути вручена особисто. Якщо особа відмовляється від отримання повістки, складається акт про відмову від отримання повістки із підписами уповноважених осіб та свідків та вручається військовозобов’язаному під підпис.

Звертаємо увагу, вручення повістки не означає, що особа одразу ж відправиться на навчання чи тим більше на фронт. Це насамперед робиться для уточнення облікових даних.

 

Відповідальність

Неявка на виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки карається адміністративним штрафом або кримінальною відповідальністю.

В разі неприбуття за викликом по першому або другому виду повістки до ТЦК та СП особі загрожує адміністративний штраф у розмірі: 

  • за перше порушення від 100 до 200 нмдг (1700-3400 грн);
  • в разі повторного порушення протягом року від 200 до 500 нмдг (3400 – 8500 грн).

За ігнорування повісток третього (повістка для призову на строкову військову службу ) або четвертого (мобілізаційне розпорядження) виду – кримінальна відповідальність від обмеження волі до 3 років до позбавлення волі від 3 до 5 років.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

  • Не проведено інвентаризацію резерву відпусток у 2023 році: які наслідки?
    У І кварталі 2024 року було використано відпусток за 2023 рік більше, ніж нараховано резерву в 2023 р., тобто на кінець 2023 року не проведена інвентаризація резерву відпусток, не визначено кількість днів невикористаних днів відпустки, відповідно немає залишку резерву в балансі. Фактично це проведено і нараховано в І кварталі 2024 р. Як виправити помилку, щоб витрати по резерву відпусток 2023 р. зарахувати в 2024 р.?
    29.04.202444
  • Звільнення та прийняття на роботу в одному місяці: складаємо додаток 1 єдиної звітності?
    Працівник в одному місяці був звільнений (з ознакою наявності трудової книжки) , а наступного дня знову прийнятий на неповний робочий час за сумісництвом без наявності трудової книжки. Як показати такі зміни в графі 14 додатку 1 – кількість днів перебування у трудових відносинах?
    26.04.202482
  • Як при звільненні працівника утримати відпускні, що були виплачені йому наперед?
    Внаслідок помилки в підрахунку кількості днів відпустки, на які має право працівник, в 2024 він «відпочив наперед» на 16 календарних днів. Тепер раптово написав заяву на звільнення день в день, і на роботу більше не виходить. Чи відноситься така помилка до лічильної і яким чином можна утримати/повернути законним шляхом з працівника кошти за незароблені дні щорічної основної відпустки?
    26.04.2024452
  • Оплата дня огляду на МСЕК під час тривалого лікарняного
    Працівник перебував на лікарняному з 18.12.2023 р. до 11.04.2024 р. включно. З 11.04.2024 р. йому надано другу групу інвалідності (надав довідку МСЕК). Чи підлягає оплаті останній день лікарняного (11 квітня), який також є і датою присвоєння інвалідності?
    25.04.202446
  • Допомога на лікування працівника під час призупинення з ним дії трудового договору
    Чи може працівник, з яким призупинено дію трудового договору, отримати від підприємства допомогу на лікування у вигляді оплати послуг медичному закладу? Які податкові наслідки у разі отримання такої допомоги?
    22.04.202429