• Посилання скопійовано

Працівник працює у фізособи-підприємця. Як оформити його трудову книжку?

У ФОП звільняється працівник, якого було прийнято на роботу до 01.01.2015 р., і договір з яким зареєстровано у Фонді зайнятості. Як зробити запис у графі 4 трудової книжки (на підставі чого занесено запис): зазначити наказ про прийняття на роботу або номер реєстрації трудового договору? Якою датою робити запис, якщо працівника прийнято на роботу 01.10.2012 р., а договір з Фондом зайнятості зареєстровано 03.10.2012 р.?

Трудові  книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві,  в установі,  організації, усіх форм власності або у фізособи понад п'ять днів, у тому числі осіб,  які  є співвласниками (власниками) підприємств,  селянських (фермерських) господарств,  сезонних і тимчасових  працівників,  а  також  позаштатних  працівників  за  умови,  якщо  вони підлягають держсоцстрахуванню (п 1.1 Інструкції № 58).

Записи  в  трудовій книжці про прийняття на роботу, вносяться роботодавцем після  видання  наказу  (розпорядження),  але  не  пізніше тижневого строку (п. 2.4 Інструкції №58).

У трудовій книжці ФОПом робиться запис про прийняття на роботу відповідно до укладеного з працівником письмового договору, що зареєстрований у державній службі зайнятості.

 

Запис повинен бути такого змісту:

 

«Прийнятий на роботу _________________ (зазначається професійна характеристика робіт) за трудовим договором _____________ (зазначаються дата та номер договору), зареєстрованим у державній службі зайнятості_______________ (зазначається повна назва центру зайнятості).

 

При цьому у графі 4 (на підставі чого внесено запис) зазначається дата і номер реєстрації трудового договору державною службою зайнятості: «трудовий договір ___ (номер), зареєстрований _____ (дата)». У даному випадку - це 03.10.2012 р.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»