Щодо новоприйнятого працівника, наразі діють норми п. 10-2 Порядку №1078. За ними для працівників:
- яких переведено на іншу роботу на тому самому підприємстві, в установі або організації,
- яких переведено на роботу на інше підприємство, в установу або організацію або в іншу місцевість та у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці у разі продовження такими працівниками роботи,
- для новоприйнятих працівників,
- для працівників, які використали відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та відпустку без збереження заробітної плати, передбачені законодавством про відпустки,
обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації здійснюється з місяця, наступного за місяцем підвищення тарифної ставки (окладу), за посадою, яку займає працівник.
Розяснень щодо практичного застосування цієї норми досі немає. Але, на нашу думку, логіка цієї норми в тому, щоб новоприйнятий працівник не страждав через те, що за однакову роботу він та решта працівників, які працюють за такою самою посадою отримували різну зарплату (через її індексацію). Тому, базовим місяцем для працівника підприємства, прийнятого на роботу у січні 2016 р. буде вересень 2015 р.
А для працівника, у якого базовим місяцем був серпень 2013 р., і щодо окладу якого підвищення з цього місяця не відбувалося, серпень 2013 р. залишається базовим місяцем.
Для працівників, у яких базовим місяцем є вересень 2015 р., процент індексації дорівнюватиме:
У січні 2016 р. – 1,4%
У лютому 2016 р. – 1,4%.
Для працівників, у яких базовим місяцем є серпень 2013 р., процент індексації дорівнюватиме:
У січні 2016 р. – 79,5%
У лютому 2016 р. – 79,5%.
Детальніше про проценти, на які слід індексувати зарплату в грудні 2015 р. – лютому 2016 р. можна дізнатися тут >>>
_________________________
Найкращі консультації – тепер у Telegram та Viber!
Читайте відповіді «Дебету-Кредиту» на найцікавіші та найактуальніші запитання у популярних месенджерах!
Доступ до цього матеріалу можливий лише для зареєстрованих користувачів. Якщо ви вже зареєстровані на нашому сайті — будь ласка, авторизуйтесь.
Або зареєструйтесь , прямо зараз, це не вимагає ваших персональних даних і займе не більше однієї хвилини.
Зареєструватись