• Посилання скопійовано

Податкові накладні складаються виключно на оподатковані ПДВ або звільнені від оподаткування операції

Як з 01.01.2015 року відображати послуги банку (без ПДВ) у декларації з ПДВ і чи потрібно реєструвати податкову накладну?

Відповідно до пп. 196.1.5 ПКУ надання послуг платіжних організацій платіжних систем, пов'язаних з переказом коштів, з інкасації, розрахунково-касового обслуговування не є об'єктом оподаткування. Податкові накладні складаються виключно на оподатковані ПДВ або звільнені від оподаткування операції.


 

У платника ПДВ отримані послуги відображаються у декларації з ПДВ, як придбання без податку на додану вартість на митній території України з метою їх використання у межах господарської діяльності платника для здійснення операцій, які:

- підлягають оподаткуванню за основною ставкою, ставкою 7 % та нульовою ставкою і це буде рядок 11.1;

- не є об'єктом оподаткування, та/або звільнені від оподаткування чи не оподатковуються, тоді це рядок 11.2.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олена Водоп`янова

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Договір оренди укладено з сільською радою: як звітувати?
    Підприємство – платник єдиного податку IV групи планує укласти договір оренди земельної ділянки з сільською радою строком на 11 місяців. Договір реєструється в книзі реєстрації короткострокових договорів. Як відзвітувати за такі земельні ділянки?
    Сьогодні 13:2910
  • Перелік звітів для подання у ТЦК та СП
    Який перелік звітів з військового обліку для юридичної особи?
    15.05.20241 3213
  • Переукладено договір оренди на новий строк: що з формою №20-ОПП?
    Договір оренди обладнання закінчився 30.04.2024 р. (договір 1), сформовано акт на повернення обладнання з оренди. Новий договір оренди укладено 01.05.2024 р. (договір 2). Договір укладено на тих же умовах, з тим же орендарем. Обладнання знову передано за актом прийому-передачі. Чи потрібно подавати ф. №20-ОПП на повернення з оренди обладнання та передачу в оренду за новим договором?
    15.05.202445
  • Не відобразили подарунки працівникам в додатку 1 єдиної звітності: як виправити?
    В грудні 2023 року працівникам були видані подарунки та нарахований ЄСВ 22%, проте вони не були відображені у додатку 1 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за ІV квартал 2023 року. У додатку 4ДФ єдиної звітності подарунки відображені за ознакою доходу «160». Як виправити додаток 1?
    08.05.2024351
  • Звітність КІК щодо новоствореної юрособи
    Фізособа в листопаді 2023 року зареєструвала підприємство за кордоном (КІК). Дохід по КІК в 2023 році не отримувався. Чи потрібно подавати звітність по КІК за 2023 рік?
    01.05.202443