• Посилання скопійовано

Визнання доходів при переході на загальну систему оподаткування

Підприємство у 2014 р. було на спрощеній системі оподаткування, у 2015 р. — перейшло на загальну. Обсяг доходів не перевищує 20 млн грн. Чи коригувати фінрезультат на суму товарів, які було відвантажено під час перебування на спрощеній системі, а оплата за них надійшла вже перебуваючи на загальній?

Відповідно до п. 292.1 ст. 292 Податкового кодексу доходом платника єдиного податку для юридичної особи є будь-який дохід, включаючи дохід представництв, філій, відділень такої юридичної особи, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 цього Кодексу.

Згідно з пп. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 зазначеного Кодексу об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних ПБО або МСФЗ, на різниці, які виникають відповідно до положень розділу III цього Кодексу.

Отже, доходи та витрати підприємства при визначенні фінансового результату до оподаткування, в тому числі доходи та витрати при відвантаженні товарів у період перебування платника на спрощеній системі оподаткування, якщо оплату за такі товари отримано на загальній системі оподаткування, формуються згідно з правилами бухгалтерського обліку.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Податок на прибуток

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Податок на прибуток»