• Посилання скопійовано

Придбання неприбутковою організацією подарунку фізособі-нерезиденту

Неприбуткова організація (ГО) має намір придбати подарунок фізособі-нерезиденту. Чи може така організація придбавати такі подарунки, щоб не втратити статус неприбутківця? Якщо так, то що з податками, якщо у нерезидента немає ідентифікаційного номеру?

Підпунктом 133.4.2 ПКУ передбачено, що доходи (прибутки) неприбуткової організації використовуються виключно для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

З огляду на норму пп. 133.4 ПКУ, придбання подарунків не можна віднести до розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб. 

Проте придбання подарунків для фізосіб-нерезедентів є витрачанням коштів не на статутні цілі організації, що призведе до втрати громадською організацією статусу неприбутковості. 

Додатково читайте тут>>

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»