• Посилання скопійовано

Відсутність чеку при заправці на АЗС за передоплатою: які наслідки?

Підприємство здійснює заправку авто на АЗС за передоплатою протягом місяця. Які податкові наслідки можуть бути при відсутності чеків на заправку на АЗС у працівників? Постачальник надає детальні акти звірок палива за кожною паливною карткою (працівнику)

Згідно з п. 1 ст. 9 Закону про бухоблік, підставою для бухобліку господарських операцій є первинні документи. Чеки заправки водіїв на АЗС можуть свідчити про факт передачі пального постачальником підприємству (заправка в бак авто). Зокрема, чек може свідчити, що конкретним працівником було заправлено певну кількість пального, яке в подальшому згідно з подорожнім листом було використано у господарській діяльності підприємства.

При цьому оскільки постачальник пального надає підприємству відомість з деталізацією заправок конкретних авто працівників за місяць (разом із видатковою накладною, що підтверджує факт відвантаження певної кількості пального протягом місяця), то вважаємо, що чеки з АЗС є необов’язковим документом. У даному випадку таким первинним документом може виступати відомість (деталізований акт), що надається постачальником пального.

Зокрема, самі податківці у листі від 23.09.16 № 21048/10/26-15-40-03-19 зазначали, що підтвердженням факту отримання пального можуть бути видаткові документи або чеки терміналів, що формуються безпосередньо в момент фактичного отримання пального з АЗС.

Таким чином, вважаємо, що жодних негативних податкових наслідків у підприємства при відсутності чеків заправки з АЗС не буде за умови наявності від постачальника деталізованої (за паливними картками (працівникам)) відомості щодо заправки, а також видаткової накладної на загальну ємність заправленого пального протягом місяця.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»