• Посилання скопійовано

Що робити, якщо ліцензія на зберігання пального закінчилася?

У разі закінчення терміну дії ліцензії на право зберігання пального виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, якого виду заява повинна подаватись: на переоформлення ліцензії чи на видачу нової ліцензії? Який пакет документів додається?

Після закінчення строку дії ліцензії потрібно отримувати нову ліцензію. 

З 27 липня 2024 р. положення Закону №481 до втрати його чинності 01.01.2025 застосовуються в частині, що не суперечить положенням Закону №3817.

Якщо підприємство встигне подати документи на отримання нової ліцензії в грудні 2024 року, ця процедура буде проводитись за старим порядком згідно з Законом №481.

Відповідно до ст. 15 Закону №481 для отримання ліцензії суб’єкт господарювання подає:

  1. заяву особисто, поштою або в електронному вигляді, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію, яка зараз становить 780 грн;
  2. документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на якій розташований об’єкт зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об’єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення;
  3. акт вводу в експлуатацію об’єкта або акт готовності об’єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об’єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо всіх об’єктів у місці зберігання пального, необхідних для зберігання пального;
  4. дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів зазначені у п. 2-4 не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів та місткостей, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцеперебування.

***

Додатково читайте:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Пантюхова Анна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Ліцензії і дозволи»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь