• Посилання скопійовано

Коли ФОП –«єдиннику» ІІІ групи, який надає медпослуги, потрібно застосовувати РРО?

ФОП – платник ЄП ІІІ групи надає медичні послуги, його дохід не перевищує 1000000 грн. До прийняття змін, він мав використовувати РРО з 19 квітня 2020 р. Згідно зі змінами до ПКУ та інших Законів, з якого моменту потрібно буде використовувати РРО?

Відповідно до п. 5 Закону №533 та п. 39 Закону №540 перенесено на 01.08.2020 р. дату набуття чинності Законами України:

Також Законом №533 змінено дати в Законі №129, відповідно до яких до 01.01.2021 р. РРО та/або програмні РРО не застосовуються ФОП – платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн, крім тих, які здійснюють:

  • реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення.

З 01.01.2021 р. до 01.04.2021 р. РРО та/або програмні РРО не застосовуються ФОП – платниками єдиного податку 2, 3, 4 груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які, зокрема, здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я.

Також зазначимо, що Офіс великих платників податків ДПС повідомив, що з дня оголошення карантину (тобто, з 12.03.2020 р.) зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг та строків надання цих послуг, визначених законом.

Вказана норма міститься в п. 2 розд. ІІ «Прикінцевих положень» Закону №530, який набув чинності з 17.03.2020 р. Перебіг цих строків продовжать з урахуванням часу, що минув до його зупинення, починаючи з дня припинення карантину.

Тому такі адмінпослуги, як реєстрація РРО, КОРО, розрахункових книжок, надають в електронному вигляді. Шляхом подання заяви в електронному вигляді, кожен платник може отримати копію реєстраційного посвідчення засобами електронного зв'язку на адресу власної електронної пошти. Для цього в реєстраційній заяві достатньо зазначити спосіб отримання «в електронному вигляді на електронну пошту».
Водночас, оригінали реєстраційних посвідчень будуть видані усім великим платникам після завершення дії карантину.

***

Також читайте: Коли при платних медпослугах фізособи-«єдинники» повинні будуть застосовувати РРО? 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Бондаренко Олена

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»