• Посилання скопійовано

Порядок заповнення реквізитів видаткового касового ордера

Який порядок заповнення реквізитів видаткового касового ордера?

Порядок оформлення касових операцій визначено у р. III Положення №148.

На виконання вимог п. 32 Положення №148 ВКО та видаткові відомості заповнюються бухгалтером (відповідальною особою, на яку покладено обов'язок з їх оформлення) у будь-який спосіб, який забезпечив би належне збереження цих записів протягом установленого для зберігання документів терміну. Виправлення в ВКО та видаткових відомостях забороняються.

Особам, яких немає в штатному розписі, готівка видається за ВКО, що виписуються окремо на кожну особу, або за окремою видатковою відомістю (абз. 3 п. 27 Положення №148).

У ВКО зазначається підстава для їх складання і перелічуються додані до них документи. Видача ВКО та видаткових відомостей на руки особам, які одержують готівку, забороняється.

Готівка видається за ВКО тільки в день їх складання. ВКО або видаткові відомості не приймаються для виведення залишку готівки в касі, якщо така видача не підтверджена підписом одержувача (абз. 2 п. 27 Положення №148).

Докладніше про алгоритм заповнення видаткового касового ордера — в деталях та зі зразками від редакції див. тут, а рекомендації Нацбанку тут>>

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»