• Посилання скопійовано

Чи вважається ліквідацією нерухомості переоформлення права власності на неї?

Підприємство здає в оренду нерухоме майно, придбало на вторинному ринку житлову (без ПДВ) та нежитлову нерухомість (з ПДВ), що становить 100% площі житлового будинку. Підприємство планує анулювати реєстрацію на окремі квартири і приміщення та зареєструвати право власності на будинок в цілому. Чи буде це вважатись ліквідацією квратир та приміщень з метою нарахування ПДВ за п. 189.9 ПКУ?

Суть питання полягає в тому, що підприємство придбало нерухоме майно для ведення основного виду діяльності – надання в оренду власного нерухомого майна.

Майно придбавалося у вигляді різних об’єктів – квартир  та нежитлових приміщень. Всі ці об’єкти знаходяться в одному житловому будинку.  Після реєстрації права власності на придбані квартири та нежитлові приміщення, підприємство оприбуткувало об’єкти нерухомості та ввело в експлуатацію окремо кожний об’єкт основних засобів.

Оскільки продаж житла на вторинному ринку звільнений від ПДВ (п. 197.1.14 ПКУ), то квартири придбані без ПДВ, а нежитлові приміщення – з ПДВ.

Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно - це офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Регулює це питання Закон про держреєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень від 01.07.2004 № 1952-IV.

В Україні обов’язковій державній реєстрації прав на нерухоме майно підлягають:

• право власності на нерухоме майно;

• речові права, похідні від права власності такі як право користування (сервітут), право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій), іпотека тощо;

• право власності на об’єкт незавершеного будівництва.

Якщо підприємство бажає переоформити право власності на окремі приміщення на право власності на будівлю в цілому, це не означає фізичну ліквідацію нерухомості, це просто переоформлення державної реєстрації права власності на нерухоме майно, яке фізично залишається незмінним.

Що таке ліквідація ОЗ? Прямої відповіді на це немає ані в П(С)БО, ані в ПКУ. Відповідно до п. 33 П(С)БО 7 об’єкт основних засобів (далі — ОЗ) вилучається з активів (списується з балансу) у разі його вибуття внаслідок невідповідності критеріям визнання активом.

Згідно з п. 41 Методичних рекомендацій № 561 для визначення непридатності ОЗ до використання, неефективності або недоцільності їх поліпшення (ремонту, модернізації тощо) та оформлення відповідних первинних документів керівником підприємства створюється постійно діюча комісія. Ця комісія повинна:

• здійснити безпосередній огляд об’єкта, що підлягає списанню;

• встановити причини невідповідності критеріям активу;

• визначити осіб, з вини яких відбулося передчасне вибуття ОЗ з експлуатації, та внести пропозиції щодо їх відповідальності (якщо таких винних осіб було виявлено);

• визначити можливість продажу (передачі) об’єкта іншим підприємствам або використання окремих вузлів, деталей, матеріалів, що можна одержати при розбиранні (ліквідації) ОЗ, установити їх кількість і вартість;

• скласти і підписати акти на списання ОЗ. 

Нічого з цього не відбувається при переоформленні держреєстрації права власності на нерухоме майно. Квартири та нежитлові приміщення продовжують генерувати економічні вигоди для підприємства, тобто вони не ліквідуються, а продовжують відповідати критеріям активу, визначеним у ст. 1 Закону про бухоблік, і навіть не потрібно призупиняти договори оренди таких квартир та приміщень. Звісно, після переоформлення права власності потрібно буде внести відповідні зміни у договори оренди, зазначивши нові реєстраційні дані нерухомості.

Також потрібно буде внести зміни і до форми 20-ОПП – замінити окремі приміщення на одну будівлю.

У бухобліку змінюється аналітика на рахунку 103: Дт 103 «будівля» Кт 103 «квартири і приміщення». При цьому балансова вартість будівлі дорівнюватиме сумі балансової вартості приміщень, збільшеній на суму витрат на переоформлення права власності (Дт 152 Кт 631, потім Дт 103 Кт 152).  Як бачимо, в бухобліку ніякої ліквідації ОЗ не відбувається. Ліквідація ОЗ оформляється іншими записами, яких в даному випадку бути не може:

Дт 13 Кт 10 – списання нарахованого зносу;

Дт 976 Кт 10 – списання незамортизованої частини вартості ОЗ – балансової вартості. Як раз ця вартість і є мінімальною базою нарахування ПДВ у разі ліквідації ОЗ.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інше»

  • Чи заборонено відраховувати кошти профспілкам на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу під час воєнного стану?
    Чи заборонено протягом дії воєнного стану проводити відрахування первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективним договором та угодами, у добровільному порядку за наявності у роботодавців такої можливості з віднесенням на витрати діяльності підприємства?
    19.04.202413
  • Чи може неприбуткова організація надати благодійну допомогу ЗСУ?
    В статуті неприбуткової оргазації передбачено наукові розробки, дослідження та інше у галузі права, а надання благодійної допомоги не передбачено. Чи може така організація придбати товар для подальшої безоплатної (благодійної) передачі ЗСУ? Як звітувати за такою операцією?
    17.04.202433
  • З немонетарної заборгованість переводиться в монетарну і назад: що з курсом?
    У 2021 р. резидент отримав авансову оплату за товар від нерезидента. В січні 2022 р. підписано додаткову угоду щодо повернення передплати. Заборгованість переведено до складу монетарної. Після введення валютних обмежень на період воєнного стану оплата не була проведена. Підприємство визначало курсові різниці на дату балансу. У 2024 р. вирішено все ж здійснити відвантаження. Як визначити курс, за яким монетарна заборгованість переводиться до складу немонетарної?
    15.04.202430
  • Порушення при ввезенні гуманітарної допомоги
    Громадська організація імпортувала гуманітарну допомогу - легковий авто для передачі ЗСУ і кабель для ремонту дронів. Але авто передане учаснику бойових дій, який працює волонтером в ГО, а кабель використовується самою ГО для ремонту дронів, а не переданий ЗСУ. Чи є порушення?
    10.04.202433
  • Перевезення вантажів: ТТН обов’язок чи право?
    Хто має виписувати ТТН при перевезенні вантажним автомобільним транспортом: перевізник чи вантажовідправник? Чи достатньо вантажоодержувачу для підтвердження факту перевезення товаро-матеріальних цінностей належно оформленого перевізником (юридичною особою чи ФОП) акту надання транспортно-експедиційних послуг ?
    26.03.2024131