• Посилання скопійовано

Призначення на посаду директора: запис у трудовій книжці

Запис в трудовій книжці працівника про призначення на посаду генерального директора робиться на підставі наказу чи на підставі протоколу учасників зборів?

Призначення на посаду генерального директора здійснюється за рішенням загальних зборів засновників, яке оформлюється протоколом (п. 7 ч. 2 ст. 30 Закону № 2275).

Даний протокол буде підставою для укладення трудового договору з директором та оформлення наказу про призначення його на посаду. Проте, протоколу недостатньо для здійснення запису у трудовій книжці про призначення на посаду. 

Відповідно до п. 2.4 Інструкції № 58 усі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення,  а  також  про нагороди та  заохочення  вносяться власником або уповноваженим ним органом після видання наказу  (розпорядження), але не пізніше тижневого строку, а в разі звільнення - у день звільнення і повинні точно відповідати тексту наказу (розпорядження).

Як видно з норми, жодних винятків для внесення запису в трудову книжку про призначення директора на посаду немає. Проте зміст запису в трудовій книжці (в графі 3) залежить від того, кого саме обрано на посаду директора. І так, якщо:

  1. генерального директора обрано з-поміж засновників, то запис має бути: «Обраний на посаду генерального директора»;
  2. генерального директора обирають засновники з-поміж найманих працівників, то запис має бути: «Призначений на посаду генерального директора».

У графі 4 трудової книжки має бути вказаний саме наказ від.. № … який видає генеральний директор, обраний/призначений на посаду загальними зборами засновників, та за яким він розпочинає виконувати свої посадові обов’язки.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»