• Посилання скопійовано

Оформлення менеджера БО за двома соціальними проєктами

БО реалізує соціальні проєкти за кошти донорів. Працівник працює за безстроковим ТД на посаді менеджер у соціальній сфері в одному з проєктів на 80% зайнятості. Додається ще один проєкт, на тій же посаді на 18% зайнятості. Від зайнятості на проєктах і формується 100% окладу. Донор другого проєкту вимагає, щоб був наказ про призначення на посаду. Як вірно оформити наказ, щоб зазначити проєкт, посаду і графік роботи?

В зазначеному випадку виходить, що при прийнятті працівника на посаду менеджера у соціальній сфері з ним був вже укладений трудовий договір. А за ст. 24 КЗпП за однією посадою може бути укладено лише один трудовий договір по основному місцю роботи, інші договори – це трудові договори для роботи за сумісництвом у інших роботодавців.

Ідеальним є прийняття менеджера за строковим трудовим договором на виконання кожного окремого проєкту на термін його дії.

Але оскільки з менеджера до початку першого проєкту було прийнято на посаду за безстроковим трудовим договором, то можна розглянути такий варіант: залишити наявний вже трудовий договір та наказ. Проте укласти додаткову угоду на роботу на строк за другим проєктом та видати про це наказ, на кшталт: «Залучити ПІБ, на посаду менеджера у соціальній сфері для ведення проєкту «…» на час його дії з… по… на 18% зайнятості за графіком роботи: …». На підставі цього наказу внести зміни до штатного розпису щодо розміру посадового окладу у зв’язку з залученням працівника до ведення другого проєкту. Це потрібно для правильного формування зайнятості та визначення окладу пропорційно цій зайнятості.

При цьому, оскільки з менеджером укладено безстроковий трудовий договір, у разі завершення одного з проєктів, потрібно буде попередити працівника про зменшення оплати праці (ст. 103 КЗпП). 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»