• Посилання скопійовано

Зменшення окладу: чи продовжувати індексувати зарплату?

Підприємство за попереднім повідомленням працівників зменшило оклади працівникам. Чи продовжувати індексувати зарплату? Чи вважати місяць зменшення окладу базовим?

У п. 5 Порядку №1078 зазначено, що у разі підвищення тарифних ставок (посадових окладів), значення індексу споживчих цін у місяці, в якому відбувається підвищення, приймається за 1 або 100 відсотків.

Тобто Порядок №1078 передбачає зміну базового місяця лише у разі підвищення окладів. Отже, місяць, в якому відбувається підвищення посадових окладів, стає базовим для проведення індексації.

Зменшення посадових окладів, в зв’язку зі зміною істотних умов праці, ніяким чином не впливає на зміну базового місяця для проведення індексації. Тобто роботодавець продовжує виплачувати працівникам суми індексації, розраховані виходячи з останнього підвищення його окладу.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»