• Посилання скопійовано

Як розрахувати зарплату працівнику, якщо він перебуває у відрядженні?

На підприємстві працює 6 працівників в режимі неповного робочого часу з оплатою пропорційно відпрацьованому часу. Директор часто їздить у відрядження за кордон. Як нараховувати йому зарплату за дні у відрядженні: згідно з графіком підприємства чи графіком роботи компанії, куди його скеровано у відрядження? Добові сплачуються за усі дні перебування за кордоном?

Статтею 121 КЗпП визначено, що працівникам, які направлені у відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

На працівника, який перебуває у відрядженні, поширюється режим робочого часу тієї установи, до якої він відряджений (п. 8 розд. І Інструкції  №59). Водночас оплата періоду відрядження здійснюється за всі робочі дні за графіком, установленим за місцем постійної роботи працівника, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку. (п. 13 розд. І Інструкції №59). Наприклад, в установі, куди направлений працівник, субота є неробочим днем, а за місцем основної роботи — робочим. У відрядженні цього дня працівник відпочиватиме, хоча оплата праці за цей день за місцем роботи буде йому нарахована.

Отже, оплата періоду відрядження здійснюється за всі робочі дні за графіком того підприємства, установи, організації, яке направило працівника у відрядження.

Направити працівника у відрядження можна лише за розпорядженням керівника підприємства, установи, організації. Це означає, що основний документ, який підтверджує відрядження, — наказ про направлення у відрядження.

Крім цього, ще одним важливим документом для оплати періоду відрядження є Табель обліку використання робочого часу. У Табелі дні відрядження відображають умовним позначенням «ВД» (07). При цьому кількість відпрацьованих годин повинна відповідати графіку роботи у роботодавця (наприклад, 4, якщо має місце неповний робочий час).

Отже, ми з’ясували, що оплата за робочі дні відрядження здійснюється:

  • або за умовами трудового договору, тобто за дні відрядження нараховують зарплату як за звичайні робочі дні;
  • або виходячи із середньоденної зарплати.

Щоб розрахувати денний заробіток, потрібно:

1. Визначити загальний заробіток працівника за повністю відпрацьований місяць у місяці відрядження (ЗП)

2. Порахувати кількість робочих днів згідно з графіком роботи  працівника в місяці перебування у відрядженні (РД)

3. Розрахувати денний заробіток за формулою: ДЗ = ЗП / РД.

Зверніть увагу, що при визначенні денного заробітку враховують усі елементи зарплати, які працівник отримає згідно з умовами трудового, колективного договору в місяці відрядження: оклад, доплати, надбавки, премії, що мають постійний характер (щомісячні, квартальні, піврічні, річні), суми індексації тощо. Тобто всі елементи зарплати, які могли бути нараховані працівникові за повністю відпрацьований місяць.

 А ось разові премії, допомога на оздоровлення, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не включаються до денної зарплати для порівняння із середньоденною. Також до денної заробітної плати не включають виплати за період тимчасової непрацездатності та період, коли за працівником згідно із законодавством зберігалася середня зарплата.

Якщо працівник перебував у  «перехідному» відрядженні -  відрядженні, період якого припадає на два місяці (наприклад, початок припадає на листопад, а кінець - на грудень), то денний заробіток розраховується за кожним місяцем перебування у відрядженні окремо (див. лист Мінсоцполітики від 11.11.2016 р. № 1564/13/ 84-16)

Середньоденну зарплату для визначення оплати праці за період відрядження обчислюємо згідно з Порядком № 100 — виходячи з виплат за 2 місяці. Нагадаємо, що з 12 грудня 2020 року Порядок №100 діє в оновленій редакції.

Алгоритм розрахунку середньої  зарплати такий:

  1. Визначити розрахунковий період.
  2. Порахувати  кількість  фактично відпрацьованих днів в розрахунковому періоді (Рд)
  3. Визначити виплати розрахункового періоду,що беруть участь в розрахунку середньої зарплати (В)
  4. Розрахувати середньоденний заробіток  за формулою: Зсер.= В / Рд.

Змінами, внесеними постановою № 1213 до пункту 3 Порядку № 100 передбачено, що при обчисленні середньої заробітної плати враховуються всі суми нарахованої заробітної плати згідно із законодавством та умовами трудового договору, окрім визначених у пункті 4 цього Порядку.

Суми нарахованої заробітної плати враховуються у тому місяці, за який вони нараховані та у розмірах, в яких вони нараховані, без виключення сум відрахування на податки, стягнення аліментів тощо, за винятком відрахувань із заробітної плати осіб, засуджених за вироком суду до виправних робіт без позбавлення волі.

Тобто при нарахуванні середньої заробітної плати у всіх випадках її обчислення відповідно до норм Порядку враховуються всі суми нарахованої заробітної плати, крім виплат, що передбачені як виняток пунктом 4 Порядку № 100 і ці виплати, в тому числі і премії, відносяться до тих місяців, за який вони нараховані.

Відповідно до п. 8 Порядку № 100 нарахування виплат, що обчислюються із середньої заробітної плати за останні два місяці роботи, провадяться шляхом множення середньоденного заробітку на число робочих днів, які мають бути оплачені за середнім заробітком. Середньоденна заробітна плата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі дні на число відпрацьованих робочих днів за цей період.

Визначивши обидва показники (денний заробіток та середню зарплату), знаходимо більший показник. Якщо більша середня зарплата, то її зберігають за дні відрядження, а якщо вища денна зарплата, то дні відрядження оплачують як звичайні робочі дні.

 

Щодо оплати відрядних (добових)

Добові витрати – це витрати, які відшкодовуються працівнику за дні відрядження та не потребують спеціального документального підтвердження. Вважається, що вони спрямовуються на  харчування та фінансування інших особистих потреб відрядженого працівника. Добові виплачуються згідно наказу за всі дні перебування працівника у відрядження, включаючи день від’їзду та повернення з відрядження.

Нагадаємо, для відряджень за кордон  сума неоподатковуваних добових складає не вище 80 євро за кожен календарний день такого відрядження за офіційним обмінним курсом гривні до євро, встановленим НБУ, в розрахунку за кожен такий день (пп. 170.9.1  ПКУ).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Степанов Михаил

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»