• Посилання скопійовано

За допущену помилку у звітності форми №1-ДФ штрафи не застосовуються

Яка передбачена відповідальність за допущені помилки у податковому розрахунку за формою №1ДФ?

Щодо визначення відповідальності за порушення порядку подання платником податку інформації про фізичних осіб – платників податку слід керуватись нормами статті 119 Податкового кодексу України (далі - Кодекс).

Так, починаючи з 1 січня 2014 року за самостійне виправлення помилок у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ не застосовуватимуть штрафи в розмірі:

- 510 грн. (1020 грн. за повторне порушення протягом року) за неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями чи з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо:


 

- такі недостовірні відомості або помилки не призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку;

- самостійне виправлення недостовірних відомостей або помилок у податковій звітності здійснене у зв’язку з проведеним відповідно до пункту 169.4 статті 169 Кодексу перерахунком;

- 25% суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті (50% вдруге та 75% втретє) за ненарахування, неутримання та/або несплату (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб, якщо помилка виявлена під час проведення перерахунку відповідно до пункту 169.4 статті 169 ПКУ.

Зазначені зміни пов’язані з тим, що пункт 119.2 статті 119 Кодексу було доповнено абзацем: «Передбачені цим пунктом штрафи не застосовуються у випадках, коли недостовірні відомості або помилки у податковій звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку виникли у зв'язку з виконанням податковим агентом вимог пункту 169.4 статті 169 цього Кодексу та були виправлені відповідно до вимог статті 50 цього Кодексу» (Закон України від 24 жовтня 2013 року № 657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень»).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»