• Посилання скопійовано

Тимчасове переведення на іншу посаду: як відобразити в єдиній звітності?

Підсобного працівника з 24.04.2023 по 28.04.2023 рр. тимчасово переведено на робітника на лісокультурних роботах. Чи потрібно робити запис у особовій картці працівника? Як правильно тимчасові роботи відобразити в єдиній звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?

Об’єднана звітність 

У додатку 5 єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ зазначаємо лише переведення на іншу постійну посаду або роботу в того ж роботодавця (тобто таке переведення, інформацію про яке відображаємо у паперовій трудовій книжці працівника). 

Тимчасове переведення (наприклад, згідно зі ст. 33 і 34 КЗпП) до паперової трудової книжки вносити не треба, відповідно і відображати в додатку 5 таке переведення теж не потрібно. Також і в додатку 1 єдиної звітності з ЄСВ, ПДФО та ВЗ за таким працівником буде один рядок з фактично нарахованою заробітною платою, і як підсобнику, і як робітнику.

Тобто факт тимчасового переведення буде зафіксовано лише у внутрішньому розпорядчому документі – наказі.

 

Особова картка

Відповідно до пп. 2.5 Інструкції №58, з кожним записом, що заноситься до трудової книжки, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний ознайомити працівника під розписку в особистій картці (типова форма № П-2), в якій має повторюватися відповідний запис з трудової книжки (вкладиша).

Тобто, відомості про прийняття/переведення (постійне)/звільнення на роботу зазначають у розділі IV «Призначення і переведення» особової картки працівника на підставі наказу (розпорядження) про призначення на роботу, переведення чи звільнення.

Таким чином, оскільки переведення працівника на іншу посаду (з підсобного на робітника) у одного роботодавця є тимчасовим (з 24.04.2023 по 28.04.2023 рр.), запис про це не робиться в паперовій трудовій книжці, то відповідно не потрібно здійснювати запис і в особовій картці працівника (форма №П-2).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Звіт про КІК, якщо КІК у стані ліквідації і не складає фінзвітність
    КІК (Литва) зареєстровано в 2009 р. Фізособа - резидент України має повний контроль (100%). КІК перебуває в стадії ліквідації, з 2016 року не складає фінзвітність, хоча в 2017 році на КІК зареєстровано автомобіль. Які документи потрібні для подання звіту КІК за 2022, 2023 роки?
    12.04.202441
  • Компенсація працівнику вартості медогляду: оподаткування та додаток 4ДФ
    Водій автотранспортного засобу проходив медичний огляд перед працевлаштуванням. Оплату провів з власної картки, підприємство ці кошти йому компенсувало. Чи треба на суму компенсації нараховувати ПДФО та ВЗ, та як правильно відобразити у додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за якою ознакою доходу «126» чи «143»?
    11.04.2024540
  • Допомога від профспілки бійцям та переселенцям
    Профспілка виплачує допомогу членам профспілки, які знаходяться на війні та переселенцям з Каховки. Чи можна її не оподатковувати як благодійну допомогу і показати в додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ за ознакою доходу «169»? Якими документами підтвердити статус воїна та статус переселенця?
    10.04.202414
  • Бухгалтер без права підпису: чи подавати ф. №1-ОПП?
    На новоствореному підприємстві є директор (наймана особа), головного бухгалтера немає і в податкову дані не подавалися, що директор буде головним бухгалтером. Прийняли бухгалтера без права підпису. Але директор підписує всі звіти та банківські платіжки. В цьому є якесь порушення? Якщо є, то як це виправити?
    04.04.20241 9502
  • Маєте акцизний склад та ліцензію на зберігання пального для власних потреб: як звітувати?
    Підприємство отримало ліцензію на зберігання пального для власних потреб на акцизному складі, є платником акцизного податку. Які звіти та довідки необхідно подавати?
    03.04.2024513