• Посилання скопійовано

Складання ПН на послуги за наявності ставки 0% ПДВ

Як скласти ПН на акт виконаних робіт, який включає міжнародне перевезення за маршрутом Мінськ - пункт пропуску Виступовичі – 10000 грн, за маршрутом пункт пропуску Виступовичі - Хмельницький – 22000 грн, експедиційна винагорода – 1000 грн. ПДВ виникає тільки з експедиційної винагороди. Всього за актом - 33000 грн. Як скласти ПН?

Відповідно до п. 17 Порядку № 1307, на операції з постачання товарів/послуг, до яких одночасно застосовуються як нульова ставка, так і основна ставка, складається одна податкова накладна, у якій заповнюються відповідні графи нижньої табличної частини. Операції, що оподатковуються за нульовою, основною ставкою або ставкою 7 відсотків, відображаються в окремих рядках нижньої табличної частини податкової накладної.

В даному випадку розділ Б податкової накладної заповнюється так:

  • В окремому рядку зазначається міжнародне перевезення за маршрутом Мінськ - пункт пропуску Виступовичі: у графі 4 – «послуга», графа 5 не заповнюється, у графі 6 – «1», у графі 7 – «10000,00», у графі 8 зазначається код ставки 902, в графі 10 – «10000,00», в графі 11 – прочерк;
  • Аналогічно з кодом ставки 902 заповнюється рядок для міжнародного перевезення за маршрутом пункт пропуску Виступовичі – Хмельницький, на суму 22000 грн.
  • У третьому рядку зазначаються експедиторські послуги: у графі 4 – «послуга», графа 5 не заповнюється, у графі 6 – «1», у графі 7 – «833,33», у графі 8 зазначається код ставки 20, в графі 10 – «833,33», в графі 11 – «166,67».

Розділ А податкової накладної заповнюється так:

І

Загальна сума коштів, що підлягають сплаті, з урахуванням податку на додану вартість

33000,00

ІІ

Загальна сума податку на додану вартість, у тому числі:

166,67

ІІІ

загальна сума податку на додану вартість за основною ставкою

166,67

ІV

загальна сума податку на додану вартість за ставкою 7 %

 

V

Усього обсяги постачання за основною ставкою (код ставки 20)

833,33

VI

Усього обсяги постачання за ставкою 7 % (код ставки 7)

 

VII

Усього обсяги постачання при експорті товарів за ставкою 0 % (код ставки 901)

 

VIII

Усього обсяги постачання на митній території України за ставкою 0 % (код ставки 902)

32000,00

ІХ

Усього обсяги операцій, звільнених від оподаткування (код ставки 903)

 

Х

Дані щодо зворотної (заставної) тари

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «ПДВ»

  • Відшкодування комунальних послуг орендарем: що з ПДВ?
    ТОВ-орендодавець, платник ПДВ, виставляє орендарю окремий рахунок на відшкодування комунальних послуг (за воду та електроенергію). Надавач комунальних послуг ОСББ, неплатник ПДВ. Як визначити базу оподаткування ПДВ даної операції?
    22.04.2024955
  • Повернення предмета лізингу: бухоблік та ПДВ
    Приватним нотаріусом було проведено вилучення та повернення від лізингоодержувача на користь лізингодавця товар – об'єкт фінлізингу. Лізингодавець зареєстрував податкові зобов'язання на лізингоодержувача в повному обсязі. Лізингоодержувач не складав акт на повернення товару. Які дії та проведення будуть у лізингоодержувача та лізингодавця?
    18.04.202429
  • ПН на реекспорт продукції, виготовленої з давальницької сировини
    Підприємство в митному режимі переробки ввозить на митну територію сировину нерезидента, переробляє і вивозить продукцію переробки в митному режимі реекспорту. Чи потрібно на операцію реекспорту складати податкову накладну?
    18.04.202429
  • Як скласти ПН на аванс, коли вартість робіт достовірно невідома?
    Замовником перераховано аванс за будівництво нежитлового об’єкта. Загальна вартість будівництва достовірно невідома, акти будуть закриватись щомісяця поетапно по формі КБ. На суму передплати виписано ПН на всю суму передплати з кількістю 1, одиниця виміру грн. Як має бути складена ПН за умови авансової оплати? На яку дату здійснюється РК: на дату проміжного акту чи на дату останнього акту за всіма ПН?
    17.04.20249275
  • ПДВ та облік при передачі продукції, якщо оплачує третя сторона
    Підприємство виробляє медичні меблі. За тристороннім договором покупцем (замовником) є лікарня, а оплачує благодійний фонд. Рахунок виставляється фонду, який оплачує 70% рахунку, потім меблі виробляються і передаються лікарні. Після підписання тристороннього акту прийому-передачі, фонд оплачує залишок 30%. Які особливості ПДВ? Як відображати в бухобліку?
    17.04.202435