• Посилання скопійовано

Власник земельної ділянки звільняється від сплати земельного податку за умови передачі землі в оренду платнику 4 групи єдиного податку

Чи звільняється від сплати земельного податку власник земельної ділянки, земельної частки (паю) (товарне сільськогосподарське виробництво)?

Статтею 281 ПКУ передбачено пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб, - повідомляє "Вісник. Офіційно про податки".

Так, звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1 ПКУ, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, зокрема для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш як 2 га (п. 281.2 ПКУ).

Крім того, від сплати податку звільняються на період дії єдиного податку четвертої групи власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи (п. 281.3 ПКУ).

Щодо інших земель, то п. 281.1281.2 ПКУ передбачено категорії фізосіб, які звільняються від сплати земельного податку, види використання земельних ділянок, їх межі граничних норм, на які поширюються пільги зі сплати земельного податку.

Таким чином, фізособа — власник земельної ділянки, земельної частки (паю) (товарне сільськогосподарське виробництво) звільняється від сплати земельного податку тільки за умови передачі земельної частки (паю) в оренду платнику єдиного податку четвертої групи.

У разі якщо така земельна ділянка використовується такою фізособою у власних потребах, то податок має сплачуватися на загальних підставах.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»