• Посилання скопійовано

Визначаємо об'єкт оподаткування транспортним податком

Як визначається об’єкт оподаткування транспортним податком (на прикладі автомобіля BMW F16 X6 xDrive 30d, 2015 року випуску з об'ємом двигуна 2993 см. куб.)?

У пп. 267.2.1 ПКУ визначає, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5-ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року (1 200 000,00 грн у 2017 році).

Визначення середньоринкової вартості автомобілів передбачено міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Міністерство на офіційному сайті публікується перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо цих автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального. Даний перелік знаходиться за наступним посиланням>>

Згідно з цим переліком, автомобіль BMW X6 xDrive30d  2015 року випуску не є об’єктом оподаткування транспортним податком, оскільки його середньоринкова вартість є меншою за 1200000,00 грн, як для бензинового (878247,50 грн), так і для дизельного типу двигуна (1094490,83 грн).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»