• Посилання скопійовано

Оподаткування повернення фіндопомоги під час перебування в «Дія. Сіті»

ТОВ перейшло на систему оподаткування «Дія. Сіті» (пп. 135.2, пп. 137.10, пп. 141.9-1 ПКУ) з 01.07.2022 р. До цього часу перебувало на ЄП (2%). Як після 01.07.2022 р. буде оподатковано суму повернення поворотної фіндопомоги, яку ТОВ отримало від фізособи до 01.07.2022 року?

Відповідно до пп. 141.9-1.6 ПКУ, об’єктом оподаткування резидента «Дія. Сіті» - платника податку на особливих умовах є операції з виплати (надання) особі, яка не є резидентом «Дія. Сіті» - платником податку на особливих умовах, фінансової допомоги в сумі, визначеній за правилами, встановленими пп. 135.2.1.7, 135.2.1.8, 135.2.1.8-1 ПКУ.

А в цих останніх підпунктах мова йде про надання резидентом «Дія. Сіті» різним особам і в різних ситуаціях фінансової допомоги, як поворотної, так і безповоротної.

Тобто, під оподаткування резидента «Дія. Сіті» може потрапити тільки та фінансова допомога, яка надається цим резидентом іншим особам. А не та допомога, яка була отримана таким резидентом і повертається.

Отже, якщо резидент «Дія. Сіті» повертає поворотну фіндопомогу в даній ситуації, така допомога не підлягає оподаткуванню.

***

Читайте також:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»