• Посилання скопійовано

Подання УР на зменшення суми бюджетного відшкодування та отримання ППР форми «В3»

Як відображаються дані ППР «В3» у декларації з ПДВ та у якому періоді слід показати зменшення суми бюджетного відшкодування за поданим уточнюючим розрахунком?

ППР «В3»

Платники податку, які мають право на БВ та подали заяву отримують таке відшкодування в разі узгодження податківцями заявленої суми за результатами камеральної перевірки, або після проведення документальної перевірки.  У разі відмови у наданні бюджетного відшкодування згідно з Порядком №1204  складається ППР за формою «В3».

Протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання (при проведенні процедури адміністративного або судового оскарження - протягом 10 календарних днів, наступних за днем її закінчення) ППР «В3» сума, на яку відмовлено у бюджетному відшкодуванні і складено повідомлення-рішення, зменшується в інтегрованій картці платника податків. Сума, у якій відмовлено враховується зі знаком «+» у рядку 16.3 декларації з ПДВ за період, на який припадає день узгодження ППР із обов’язковим заповненням спеціального поля в декларації з ПДВ, де вказується дата, номер ППР та сума зменшення від’ємного значення за результатами перевірки. 

За умовами запитання, ППР «В3» отримано 23.05.2020 р., тож якщо не було адміністративного або судового оскарження, сума, яка вказана у ППР зі знаком «+», відображається у рядку 16.3 декларації за червень 2020 р.

У декларації відображають лише результати ППР, які вплинули на суму від’ємного значення, яка включається до складу податкового кредиту наступного звітного періоду, це, зокрема, ППР «В3».

Зверніть увагу, сума податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні в ЄРПН, збільшується на суму зменшення за ППР «В3», яким було відмовлено у наданні бюджетного відшкодування. Сума податку, в якій було відмовлено на підставі ППР «В3», враховується у реєстраційній сумі із СЕА, на яку платник ПДВ має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в ЄРПН.

Складовою формули суми ПДВ, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні в ЄРПН, є показник ∑Відшкод — загальна сума податку, заявлена платником до бюджетного відшкодування з урахуванням сум коригувань та результатів перевірок, що проводяться відповідно до ПКУ. 

Цей показник враховується у формулі зі знаком «–». Показник ∑Відшкод підлягає коригуванню за результатами перевірок шляхом зменшення показника ∑Відшкод відповідно до винесеного ППР «В3»  на дату узгодження.

 

Подання УР

Згідно з п. 2 гл. 4 розділу IV Порядку № 422, дані уточнюючих документів відображаються в ІКП датою подання до ДПС. Платник податків має доступ до відомостей з ІКП з електронного кабінету (категорія - Стан розрахунків з бюджетом) і може самостійно звірити всю інформацію щодо окремого платежу.

Значення графи 6 рядка 21 УР враховується в ряд. 16.2 декларації (як збільшення, так і зменшення) за той період, в якому подано УР. 

Виправлення рядка 21 декларації з ПДВ має особливість. Згідно з п. 5 та п. 6 Порядку № 21 при виправленні рядка 21, яке:

  • не вплинуло на значення рядка 18 чи рядка 20.2, УР подається за один звітний період, в якому вносяться відповідні зміни. Значення графи 6 рядка 21 уточнюючого розрахунку (як збільшення, так і зменшення) враховується у рядку 16.2 декларації за звітний період, у якому подано такий уточнюючий розрахунок;
  • впливатиме на значення рядка 18 чи рядка 20.2, УР подається за кожний звітний період, у якому значення рядка 21 декларації впливало на значення рядка 18 чи рядка 20.2.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олена Водоп`янова

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»