• Посилання скопійовано

Декларування доходів та сплата ЄП підприємцями - «спрощенцями»

До якого числа потрібно задекларувати доходи та сплатити єдиний податок підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування?

Податківці у «Віснику» роз'яснюють таке.

Доходи, отримані від здійснення підприємницької діяльності на спрощеній системі оподаткування, відображаються в податковій декларації платника єдиного податку — фізичної особи — підприємця (далі — декларація), затвердженій Наказом №578, яка подається у строки відповідно до ст. 296 ПКУ:

  • для платників єдиного податку першої та другої груп у строки, встановлені для річного податкового періоду, тобто протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) року (за 2017 р. — 01.03.2018 р.);
  • для платників єдиного податку третьої групи у строки, встановлені для квартального податкового періоду, тобто протягом 40 календарних днів, що настають за останнім днем звітного (податкового) кварталу (у 2018 р. — 9 лютого, 10 травня, 9 серпня, 9 листопада).

Платники першої та другої групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Платники єдиного податку третьої групи сплачують його протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий (звітний) квартал (у 2018 р. — 19 лютого, 18 травня, 17 серпня, 19 листопада).

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інші податки»

  • Хто сплачує податок на нежитлову нерухомість, якщо її передано в оренду?
    Фізична особа – власник нежитлового приміщення (склад для зберігання зерна) передала його в оренду ТОВ. ТОВ використовує його за цільовим призначенням. Хто в даному випадку є платником податку на нерухомість?
    Сьогодні 16:087
  • Продаємо ТЗ спеціалізованого призначення: коли визнаємо дохід та як оподатковуємо?
    Фізособа уклала з юрособою простий письмовий договір купівлі-продажу ТЗ – спеціалізованого напівпричепу у грудні 2021 р. Оплату отримано у грудні 2021 р. Переоформлення ТЗ – у серпні 2022 р. Податковим агентом є юрособа. Податки утримано та сплачено в меншому обсязі, ніж було потрібно. Доходом якого року є отримані кошти за напівпричеп? Чи потрібно фізособі доплачувати податки самостійно чи повернути кошти? Якщо фізособа планує продати протягом року декілька вантажних автомобілів та напівпричепів, як оподатковувати такий продаж?
    Сьогодні 14:2311
  • Оподаткування доходу фізособи, яка змінила податкове резидентство
    Фізособа - громадянин України є власником корпоративного інвестиційного фонду. Як зміниться оподаткування доходів цієї фізособи при зміні податкового резидентства (громадянство України зберігається)?
    26.04.202423
  • Безвідсоткова поворотна фінансова допомога: оподаткування при її поверненні фізособі
    Працівник підприємства надає безвідсоткову поворотну фінансову допомогу приватному підприємству. Кошти зараховано 10.04.2024 р. Договір діє до 10.05.2025 р. Повернення може бути достроковим. Підприємство-отримувач є платником податку на прибуток. Які нюанси оподаткування?
    24.04.20241 889
  • Податок на доходи нерезидента з транспортно-експедиторських послуг
    ТОВ виплачує доходи експедитору - нерезиденту за договором транспортної експедиції. В акті наданих послуг окремо зазначені послуги з морського, тентового перевезення, розвантаження, оформлення документів тощо, які експедитор оплачує третім залученим особам, і окремо вартість послуг експедиторського обслуговування. Чи оподатковуються такі доходи за актом податком на доходи нерезидентів?
    24.04.202429