• Посилання скопійовано

Як отримати ліцензію на зберігання пального за спрощеною процедурою?

Підприємство надає транспортні послуги, автомобілі заправляє на АЗС. Зараз хоче купувати пальне великими партіями, а для цього потрібна ліцензія. В умовах отримання ліцензіі є обов’язкова наявність паливнороздавальної колонки. Колонка є, але вона без документів. Як підприємство може отримати ліцензію?

На нашу думку, в даному випадку буде достатньо отримати ліцензію на право зберігання пального, для якої не потрібна наявність ПРК.

СГ, які здійснюють зберігання пального, що використовується виключно для власного споживання (в даному випадку – для надання транспортних послуг) і не реалізовують його іншим особам, отримують ліцензію за спрощеною процедурою. Такі СГ у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального. Докладніше про це – тут.

Зразок заяви на отримання ліцензії можна скачати тут.

За спрощеною процедурою подається тільки два документи: заява та документ про річну оплату ліцензії. Копії інших документів подавати не потрібно – докладніше про це тут.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»