• Посилання скопійовано

Чи можна продавати пальне за ціною закупівлі без торгових надбавок?

Чи можна продавати пальне міській раді за ціною закупівлі без жодних націнок? Чи матиме це негативні наслідки з боку податкової служби або інших органів? Як краще це оформити? що потрібно прописати в договорі? Як провести це правильно в бухобліку? Відпуск пального буде проходити за відомостями із зазначенням номерів автомобілів

Наразі держава регулює граничні торгові надбавки до середньої ціни на пальне – докладніше див. тут, а також п. 41-4 Постанови N1236

Не можна застосовувати торгові надбавки, що перевищують граничні. Отже, якщо підприємство не буде застосовувати торгові надбавки взагалі, це не буде порушенням вимог Постанови №1236.

В договорі з покупцем нічого особливого писати не потрібно, достатньо узгодити ту ціну, за якою пальне буде реалізовуватись саме в зазначеому випадку.

В бухобліку складаються такі самі документи, як і при звичайному продажі пального, без жодних особливостей. Бухгалтерські записи теж стандартні, як при звичайній реалізації товару.

Також діють загальні правила щодо визначення бази оподаткування ПДВ: база оподаткування операцій з постачання товарів не може бути нижче ціни придбання таких товарів – абзац другий п. 188.1 ПКУ. В цьому випадку ціна продажу не є нижчою, ніж ціна придбання пального, тож базою оподаткування ПДВ буде фактична продажна ціна.

Щодо податку на прибуток теж немає жодних особливостей.

Отже, рішення щодо продажу пального міській раді (а також будь-яким іншим покупцям) за ціною закупівлі не несе ризиків та негативних наслідків для продавця.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»