• Посилання скопійовано

Оприбуткування за «простроченим» чеком товару, придбаного директором за власні кошти

Директора за власні кошти у грудні 2022 року придбав товар. Чи може ТОВ оприбуткувати цей товар у травні 2023 року, на підставі наданого директором чека від грудня 2022 року?

Чинне законодавство (Положення №148, пп. 170.9 ПКУ, КЗпП тощо) не встановлює граничних строків, в які директор має передати підприємству товари, які він придбав за рахунок власних коштів, та документи на цей товар (чеки). 

Питання відшкодування витрат, понесених працівником при придбанні товарів для підприємства, та інші питання правомірності використання власних готівкових коштів працівниками підприємства для вирішення виробничих (господарських) питань належить до майнових відносин між суб’єктом господарювання та працівником та регулюються ЦКУ, зокрема, ст. 1158 — ст. 1160.

Тобто, по суті, це питання вирішується між підприємством і працівником (директором). 

Таким чином, ТОВ може в розглядуваній ситуації оприбуткувати товар у травні 2023 року, та відшкодувати директору понесені ним витрати у погоджений сторонами строк. Жодного порушення тут немає.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»