• Посилання скопійовано

Чи можна торгувати алкоголем, поки РРО перебуває на «перепрошивці»?

ФОП на загальній системі торгує алкоголем. До 30.09.2021 р. потрібно змінити програмне забезпечення РРО. За словами центру сервісного обслуговування РРО, для таких змін потрібно два-три тижні, протягом яких РРО не буде працювати. Чи може ФОП продовжувати торгівлю алкоголем у періоді, коли цей РРО буде перебувати на обслуговуванні у ЦСО?

Продавати алкогольні напої без РРО не дозволяється. Більше того, такий РРО обов’язково повинен бути зазначений у ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем. Якщо СГ планує застосовувати резервний РРО або КОРО та розрахункові квитанції у періоди, коли РРО не працює, такі РРО та КОРО теж слід зазначити у ліцензії.

За продаж алкоголю через РРО або КОРО, які не вказані в ліцензії, передбачений штраф - 200% вартості продукції, реалізованої через такий незазначений у ліцензії РРО (КОРО),  але не менше 10 тис. грн. Докладніше про це ми писали тут та тут.

Отже, на час внесення змін до програмного забезпечення РРО можливі такі варіанти роботи:

  • Працювати з резервним РРО або КОРО, що вже внесені до ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем. Якщо такого немає, то можна внести відповідні зміни до ліцензії – зміна ліцензії займає три робочі дні, не рахуючи час реєстрації РРО або КОРО в ДПС;
  • Призупинити роздрібну торгівлю всіма товарами (не тільки алкоголем!) з оплатою готівкою або платіжними картками. Натомість можна приймати тільки безготівкові перекази від покупців безпосередньо на рахунок продавця або приймати оплати через каси банків – тобто уникати розрахункових операцій, які потребують реєстрації через РРО. Якщо такі оплати неприйнятні, то на час внесення змін до програмного забезпечення РРО та за відсутності резервного РРО або КОРО доведеться призупинити роботу взагалі.

Додатково читайте тут, туттут та тут>>

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Готівковий обіг та каса»