• Посилання скопійовано

Фізособа-нерезидент не вправі здавати майно в оренду самостійно

Чи має право фізична особа – іноземець, яка має постійне місце проживання в Україні, здавати нерухоме майно в оренду самостійно?

Відповідно до підпункту 170.1.3 пункту 170.1 статті 170 (далі – ПКУ) нерухомість, що належить фізичній особі – нерезиденту, надається в оренду виключно через фізичну особу-підприємця або юридичну особу – резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом стосовно таких доходів. Нерезидент, який порушує норми цього пункту, вважається таким, що ухиляється від сплати податку.


 

Враховуючи вищевикладене, незалежно від того, що фізична особа – нерезидент має постійне місце проживання в Україні, здавання в оренду нерухомого майна здійснюється відповідно до вимог підпункту 170.1.3 пункту 170.1 статті 170 ПКУ, тобто через фізичну особу-підприємця або юридичну особу – резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом стосовно таких доходів.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Джерело: ГУ ДФС у Львівській області

Рубрика: Суспільство і життя/Нерухомість, житло, земля

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Нерухомість, житло, земля»