• Посилання скопійовано

Яку відповідальність встановлено за відсутність щозмінних медоглядів водіїв?

Хто може здійснювати перевірки проведення щозмінних медоглядів водїів? Яка відповідальність та який строк давності застосовується щодо такого порушення?

Обов’язок проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів (перевізника), передбачено у п. 1.4 Наказу № 65/80.

Відповідальність за відсутність такого огляду прямо встановлено лише у ч. 5 ст. 133-1 КУпАП, зокрема, у вигляді накладення штрафу в розмірі 30 НМДГ (при повторному порушенні протягом року у розмірі 80 НМДГ). Накладається така відповідальність безпосередньо працівниками поліції у випадку перевірки водія ТЗ та виявлення відсутності відмітки про проходження такого медогляду.

Окрім цього, за відсутність медогляду до відповідальності може бути притягнуто і роботодавця у разі проведення перевірки органами Держпраці, як за порушення інших вимог трудового законодавства (зокрема, не забезпечення безпечних умов праці). За таке порушення може бути накладено фінансові санкції у розмірі мінімальної зарплати.

Строків давності за таке порушення ст. 265 КЗпП не встановлено.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»