• Посилання скопійовано

Аліменти за рахунок коштів працівника, внесених у касу підприємства

Працівник виявив бажання всю суму аліментів вносити в касу підприємства, без додаткових утримань із його зарплати, щоб надалі підприємство перераховувало за призначенням. Чи можливо це? Якщо так, як це правильно оформити та відобразити?

Аліменти за рішенням суду присуджуються у частці від доходу або у твердій грошовій сумі (ч. 3 ст. 181 Сімейного кодексу).

Один із батьків може подати заяву за місцем роботи про відрахування аліментів на дитину з його заробітної плати у розмірі та на строк, які визначені у цій заяві (ч. 1 ст. 187 Сімейного кодексу).

Відповідно до ч. 3 ст. 187 Сімейного кодексу, на підставі заяви одного з батьків аліменти можуть бути відраховані і тоді, коли загальна сума, яка підлягає відрахуванню на підставі заяви та виконавчих документів, перевищує половину заробітної плати, пенсії, стипендії, а також якщо з нього вже стягуються аліменти на іншу дитину.

Заборгованість за аліментами, які стягуються відповідно до статті 187 цього Кодексу, погашається за заявою платника шляхом відрахувань з його заробітної плати, пенсії, стипендії за місцем їх одержання або стягується за рішенням суду (ч. 3 ст. 194 Сімейного кодексу).

Поряд з цим згідно з ст. 70 Закону Про виконавче провадження, розмір аліментів, які утримуються із зарплати, не може перевищувати 50%, а в разі аліментів на неповнолітніх дітей – 70% зарплати.

Відповідно до ч. 6 ст. 71 Закону Про виконавче провадження, у разі стягнення аліментів як частки заробітку (доходу) боржника на підприємстві, в установі, організації, фізичної особи, фізичної особи - підприємця відрахування здійснюються з фактичного заробітку (доходу) на підставі постанови виконавця. Якщо стягнути аліменти в зазначеному розмірі неможливо, підприємство, установа, організація, фізична особа - підприємець, фізична особа, які проводили відрахування, нараховують боржнику заборгованість із сплати аліментів.

З наведеного вище випливає, що аліменти повинні утримуватися із зарплати, в тому числі на підставі заяви працівника. Причому в заяві працівник може зазначити про утримання аліментів без дотримання визначеного законодавством обмеження (50% чи 70%). Фактично за заявою працівника на аліменти може бути направлено всю заробітну плату працівника, яка належить йому до виплати після утримання податків. А якщо утриманої суми для виплати аліментів не вистачає, підприємство має нараховувати працівнику заборгованість з виплати аліментів.

Так от саме цю заборгованість, на наш погляд, працівник і може внести в касу підприємства. А підприємство перерахує її за призначенням. Жодної заборони стосовно цього законодавство не містить. Оформити таке внесення, окрім прибуткового касового ордеру, доречно заявою працівника.

 

Як відобразити внесену у касу суму аліментів у Звіті про здійснені відрахування та виплати (додаток 9 до Інструкції з організації примусового виконання рішень)?

Чинним законодавством цей аспект не врегульовано. На наш погляд, слід заповнювати таким чином.

У графі «Відсоток (частка) стягнення» показується сума, яку потрібно стягнути.

У графі «Утримана сума» - сума, яку утримали із зарплати і яку працівник вніс в касу та яку перерахували за призначенням.

У графі «Примітка» доречно зазначити, що в графі «Утримана сума» зазначено в тому числі борг з аліментів в такій-то сумі, які працівник вніс в касу.

В бухгалтерському обліку відображають проводками:

  • Дт 301 Кт 685 – внесення працівником суми аліментів в касу;
  • Дт 685 Кт 311 – перерахування аліментів одержувачу.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Інше»

  • Розрахунок вихідної допомоги з 12 вересня 2023 року
    Як має розраховуватись вихідна допомога з 12.09.23 р., якщо вона визначена в розмірі середньої заробітної плати: за 2 чи 12 місяців?
    20.10.20231 113
  • Витрати на транспортні послуги у благодійного фонду
    Благодійник (резидент) за заявою БФ закупив за кордоном обладнання, перевезення якого оплатив БФ за рахунок отриманої від інших благодійників допомоги. Куди віднести витрати на транспортні послуги: потрібно їх додати до вартості обладнання чи списати окремо на благодійну діяльність та відобразити в звіті про використання доходів неприбуткової організації?
    10.04.2023158
  • Лист з Районної військової адміністрації на звернення ПФУ
    На підприємство надійшов лист з Районної військової адміністрації, що з ПФУ звернулись з листом щодо нарахування зарплати меншої від МЗП у листопаді 2021 р. Порушили вимоги ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ (якщо база нарахування ЄСВ менша за МЗП, сума ЄСВ розраховується, як добуток МЗП). Чи правомірна їх вимога? Ситуація в листопаді 2021 р. була наступна...
    21.07.2022110
  • Оформлення паперових лікарняних після 01.10.2021 р.
    Якими документами регулюється оформлення паперових лікарняних виданих після 01.10.2021 р.? Чи може паперовий лікарняний бути продовженням електронного лікарняного? Чи обов'язково паперовий лікарняний має бути підписаний комісією ЛКК?
    16.05.2022145
  • Визначення граничної неоподатковуваної вартості подарунку для працівника
    Підприємство надає своїм працівникам подарунки в січні до новорічних та різдвяних свят, на 8 березня та 14 жовтня, а також щоквартально за досягнення в праці. При визначені неоподатковуваної межі згідно з пп. 165.1.39 ПКУ, потрібно брати вартість кожного окремого подарунку чи підсумовувати їх загальну вартість за календарний рік?
    12.08.2021231