• Посилання скопійовано

Форма №1-мс: відображення статутного капіталу

На кінець 2020 р. мікропідприємство має сформований статутний капітал - 1 000 тис. грн та Рішення (ще не зареєстроване в ЄДР) про додатковий вклад - 500 тис. грн. З цих 500 тис. грн фактично внесено 430 тис.грн, не внесено 70 тис. грн. Що вказувати в рядках 1400 та 1425 фінзвітності мікропідприємства?

Мікропідприємства згідно з абз. 16 п. 2 Порядку №419, подають скорочену фінансову звітність форми №1-мс та №2-мс

Розглянемо, яка інформація вказується в рядках 1400 та 1425 пасиву Балансу за формою №1-мс:

  • у рядку 1400 "Капітал" - наводиться сума фактично внесеного засновниками (власниками) статутного капіталу підприємства; вартість безоплатно отриманих підприємством від інших юридичних або фізичних осіб необоротних активів та інші види додаткового капіталу. У цій статті також наводяться сума пайового капіталу (пайових внесків) членів споживчого товариства, спілок та інших організацій, внески засновників підприємства понад статутний капітал, сума резервного капіталу). В цей рядок включаються всі суми зазначені за КТ рахунків 40, 41, 42, 43, (45);
  • у рядку 1425 "Неоплачений капітал" - відображається сума заборгованості власників (учасників) за внесками до статутного капіталу. Суми за цією статтею вираховуються під час визначення підсумку власного капіталу. В цей рядок включаються всі суми зазначені за КТ рахунку 46.

Отже, розглядаючи ситуацію, що склалася на підприємстві у рядку 1400, потрібно вказати 1500,0 (тобто суму вже внесену в статутний капітал та суму заявленого, але не зареєстрованого додаткового капіталу), а в рядку 1425 - вказати (70,0), (тобто суму, яку учасники ще мають внести).

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»