• Посилання скопійовано

Які документи подавати до ТЦК при прийнятті раніше заброньованого працівника?

Підприємство приймає на роботу раніше заброньованого працівника. Які документи потрібно подати до ТЦК?

Відповідно до пп. 5 п. 13 Порядку №76 надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації (бронювання) підлягає анулюванню, зокрема, але не виключно, у разі звільнення військовозобов’язаного з підприємства.

Анулювання відстрочки здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі обґрунтованого подання підприємства. Підприємство (з якого працівник звільняється) у п’ятиденний строк з дня прийняття рішення Мінекономіки вилучає у військовозобов’язаного працівника витяг про бронювання та надсилає його до ТЦК та СП, де він перебуває на військовому обліку, з відміткою у відомості видачі бланків спеціального військового обліку (додаток 4 до Порядку бронювання).

Тобто надана військовозобов’язаному працівнику за рішенням Мінекономіки відстрочка, строк дії якої не закінчився, вважається анульованою з дня прийняття Мінекономіки іншого рішення про бронювання такого військовозобов’язаного.

Отже, після звільнення працівника з попереднього місця роботи рішення про його бронювання анулюється.

При прийнятті військовозобов’язаного на роботу роботодавець має дотриматися норм пп. 34 Порядку №1487 щодо ведення військового обліку. 

А саме, при прийнятті на роботу військовозобов’язаного на роботу:

  • перевірити військово-обліковий документ, визначеного пп. 20 Порядку №1487, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в таких документах, які можуть пред’являтися (надаватися) з використанням мобільного додатка Порталу "Дія";
  • надіслати у семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу до відповідних районних (міських) ТЦК та СП повідомлення про зміну облікових даних призовиків, військовозобов'язаних та резервістів за додатком 4.

Крім того, згідно з пп. 23 Порядку №1487 призовники, військовозобов’язані та резервісти в разі зміни адреси їх місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку.

Тобто, окрім роботодавця, військовозобов'язана особа, особисто у разі зміни своїх особистих даних, також має проінформувати ТЦК та СП за місцем обліку у семиденний строк.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 116 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь