• Посилання скопійовано

Зміна посади за внутрішнім сумісництвом на основне місце роботи

На підприємстві є внутрішній сумісник (начальник виробництва), що працює на 0,5 ставки. Основне його місце роботи на цьому ж підприємстві на посаді завідувача складу (теж 0,5 ставки). Потрібно посаду за сумісництвом (начальник виробництва) зробити основною і щоб вона була 0,75 ставки, а вже посаду завідувача складу зробити 0,25 ставки по сумісництву. Як правильно оформити таке переведення?

Сумісництвом вважається виконання працівником, окрім основної, іншої оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому самому або іншому підприємстві, в установі, організації або у роботодавця-фізособи. Працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу (ст. 102-1 КЗпП та ст. 19 Закону про оплату праці).

Як бачимо, вказані норми не розділяють сумісників на внутрішніх та зовнішніх.

Тому в даній ситуації працівник має:

  • звільнитися з місця роботи за сумісництвом (начальника виробництва), щоб дана посада стала вакантною;
  • одночасно написати заяву (з наступного числа) про переведення (в даному випадку це можливо) з посади завідувача складу на посаду начальника виробництва на умовах неповного робочого часу;
  • написати заяву (також можна з наступного числа) про прийняття на вакантну посаду завідувача складу за внутрішнім сумісництвом на умовах неповного робочого часу. Тут потрібно буде подати повідомлення про прийняття на роботу до податкової.

Під зазначені заяви потрібно оформити відповідні накази.

Звільнення з посади за внутрішнім сумісництвом начальника виробництва, прийняття на посаду завідувача складу за внутрішнім сумісництвом, а також переведення з посади завідувача складу на посаду начальника виробництва потрібно буде відобразити у додатку 5 єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ у відповідному кварталі звітного періоду.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»