• Посилання скопійовано

Аванс перераховано іншому працівнику: як діяти?

Підприємство має 2 зарплатні проекти. Набираючи відомість в банківській програмі для перерахунку коштів на зарплатні картки, помилково було перераховано аванс Іванова І.І. на карту Іванової Г.О. Як правильно виправити помилку, якщо Іванова Г.О. згодна повернути зайво перераховані кошти?

В ситуації, що розглядається, бухгалтер набираючи відомість в банківській програмі для перерахунку коштів на зарплатні карточки працівників допустив помилку, в результаті чого кошти були перераховані не тому працівнику. 

На практиці, виправити допущену помилку шляхом внесення працівником, на картку якого були помилково перераховані кошти (Іванова Г.О.), готівки в касу підприємства, про що оформляється ПКО. Також працівник може повернути кошти і безготівково на рахунок підприємства.

Після цього  підприємство повинно видати аванс працівнику, який не отримав його на картку (Іванову І.І.). Це можна зробити як готівкою через касу, так і безготівково на картку.

Додатково читайте на тему лічильних помилок тут та тут.

 

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»