• Посилання скопійовано

Розрахунок щорічної відпустки, якщо в розрахунковому періоді відпустка без збереження зарплати

Працівник йде у відпустку з 4 січня 2021 р. Розрахунковий період для обчислення сердньої зарплати з січня 2020 р. по грудень 2020 р. На цей період припадає відпустка без збереження зарплати за період з 16 березня по 31 травня 2020 р. Чи враховувати оклад за період відпустки за власний рахунок при розрахунку відпускних на січень 2021 р.?

Стаття 84 КЗпП та ст. 25 Закону №504 гарантують право на відпустку без збереження заробітної плати, що надається працівникам в обов’язковому порядку. 

Час перебування у відпустці без збереження заробітної плати зараховується до стажу ро-боти, що надає право на щорічну основну відпустку (п. 4 ч. 1 ст. 9 Закону №504).

Отже, під час перебування у відпустці без збереження заробітної плати особа вважається працюючою та така, що знаходиться в трудових відносинах, що підтверджується записами у трудовій книжці та включається до трудового (загального) стажу.

Таким чином, перебування працівника у відпустці без збереження заробітної плати не потрібно виключати при обчисленні днів, за які обчислюється щорічна відпустка, бо вона входить до стажу роботи.

Тобто, період перебування  працівника  з 16 березня по 31 травня 2020 р. у відпусці без збереження зарплати дає право на дні щорічної відпустки.

Але при розрахунку середньої час, коли працівникам надавалася відпустка без збереження заробітної плати (ст. 25 та ст. 26 Закону №504), виключається з розрахункового періоду (абз. 6 п. 2 Порядку №100). При цьому, потрібно мати на увазі, коли прододиться виключення календарних днів відпустки без збереження заробітної плати, потрібно про-контролювати святкові та неробочі дні, які припали на цю відпустку, щоб двічі їх не ви-ключити з розрахункового періоду. 

Відповідно до п. 2 Порядку №100 обчислення часу відпустки проводиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців. Якщо ж працівником пропрацьовано менше року, тоді середня заробітна плата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час ро-боти, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка.

Таким чином, із розрахункового періоду виключається час перебування працівника у від-пустці без збереження зарплати. Відповідно і не потрібно враховувати оклад за ці місяці, тому що фактично працівник не працював і дохід йому не нараховувався.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»