• Посилання скопійовано

Як встановити працівникам робочий тиждень більшої тривалості?

Працівники працюють з 01.04.2020 року 10-годинний робочий тиждень. Та у роботодавця з’явилось більше роботи і є потреба наявності працівників на робочих місцях уже 20 годин на тиждень. Як оформити це документально?

Якщо працівник має бажання працювати більшу кількість годин, він може написати заяву про переведення його з 10-годинного робочого тижня на 20-годинний робочий тиждень. На підставі заяви директор має видати наказ встановлення працівникам 20-годинного робочого тижня. В наказі слід обов’язково зазначити дні та години роботи працівника. 

На думку автора, у цьому випадку можна не посилатися на «карантинні» Постанови, оскільки ці Постанови не є причиною бажання працювати працівнику більшу кількість годин на тиждень.

Якщо ініціатива належить працівнику, то заяву працівник може написати 31.07.2020 року і навіть у цей же день директор видає наказ про перехід працівника на більшу тривалість робочого часу у тиждень з 01.08.2020 р.

Якщо ж ініціатива виходитиме від роботодавця, то попередження працівників про встановлення їм більшої тривалості робочого тижня має бути не пізніше ніж за два місяця до фактичного встановлення робочого тижня більшої тривалості (ст. 32 КЗпП). Оскільки відбувається зміна істотних умов праці.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»