• Посилання скопійовано

Підтвердження страхового стажу працівника: звідки брати дані?

Працівник при прийомі на роботу надав відомості про стаж за ф. №ОК-7. Страховий стаж з 2015 р. – 1 рік, 5 місяців, 10 днів. Працівник надав листок непрацездатності. Підприємство робить запит до ПФУ та отримує додаток 9 за період з 2004 року, а в цьому документі стаж – 5 років, 4 місяця, 20 днів. Чи може підприємство брати за основу додаток 9?

Мінсоцполітики в листі від 27.04.2018 р. №613/0/51-18/218 зазначало, що страховий стаж із соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за період до 2016 року може обчислюватися за даними ф. №ОК-7, а починаючи з 2016 року — за даними ф. №ОК-5 або №ОК-7.

Тепер же роботодавець може отримати дані про страховий стаж працівника за весь потрібний йому період, а не тільки за період перебування в трудових відносинах з роботодавцем. І можливість така вже реалізована. Для цих цілей видається довідка «Дані про трудовий та страховий стаж» (додаток 9 до Положення № 10-1).

Таким чином, вважаємо, що  Додаток 9 з ПФУ є повною відомістю про страховий стаж працівника. Підприємство може використовувати при визначенні страхового стажу працівника  додаток 9 для нарахування лікарняних.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»