• Посилання скопійовано

Несвоєчасне повідомлення про зміну істотних умов праці

На підприємстві у зв'язку з рухом кадрів або з інших причин виникає потреба змінювати істотні умови праці, але не завжди вдається дотримуватися двохмісячного терміну повідомлення працівників. Яка відповідальність загрожує підприємству за неповідомлення працівників про зміну істотних умов праці за два місяці?

Згідно з нормами ст. 32 КЗпП про зміну істотних умов праці (систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших умов) працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Якщо колишні істотні умови праці не можуть бути збережені, а працівник не погоджується на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється за п. 6 ст. 36 ПКУ.

Вважаємо, що за неповідомлення працівників про зміну істотних умов праці за 2 місяці на роботодавця може бути накладено штраф у розмірі 1 МЗП, як за порушення інших вимог трудового законодавства.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Галина Казначей

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Трудові відносини»