• Посилання скопійовано

Акт приймання-передачі техніки військовій частині

ТОВ безоплатно передаватиме військовій частині комп’ютери, які зараз обліковуються на балансі ТОВ. Надайте зразок чи бланк акта приймання-передачі?

Наказом №818 затверджені типові форми первинних документів, якими оформляються операції з ОЗ та Порядок складання цих форм.

Але обов’язкові норми цього Наказу лише для суб’єктів державного сектору – розпорядників бюджетних коштів, Держказначейства та фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Всі інші підприємства можуть застосовувати такі типові форми за власним бажанням, а крім того, змінювати їх відповідно до своїх потреб.

Серед затверджених Наказом №818 форм є Акт приймання-передачі основних засобів.

Згідно з пп. 1 п. 2 розд. ІІ Порядку № 818 цей Акт застосовується для оформлення господарських операцій з безоплатного отримання та передачі основних засобів, крім безоплатної передачі основних засобів, які є об’єктами права державної та комунальної власності, оформлення якої здійснюється в порядку, визначеному постановою КМУ від 21.09.1998 року № 1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», а також застосовується для передачі основних засобів покупцю у разі їх відчуження.

До акту вноситься інформація про передані ОЗ – назва, інвентарний номер, первісна вартість, сума зносу, рік випуску тощо. Акт оформляється у двох примірниках (по одному примірнику для кожної сторони, що приймає та передає ОЗ) призначеною для цього керівником ТОВ комісією. Потім акт затверджує керівник ТОВ. Далі Акт підписує матеріально відповідальна особа ТОВ, у підзвіті якої були комп’ютери, і представник військової частини, який отримав комп’ютери. Один примірник, з техдокументацією передається військовій частині. Другий залишається у ТОВ і передається до бухгалтерії для відображення операції передачі комп’ютера в обліку.

Отже, для оформлення передачі військовій частині комп’ютерів таку операцію передачі можна оформити зазначеним Актом. Поряд з цим ТОВ може розробити власну форму Акту.

***

Читайте також:

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Звітність КІК щодо новоствореної юрособи
    Фізособа в листопаді 2023 року зареєструвала підприємство за кордоном (КІК). Дохід по КІК в 2023 році не отримувався. Чи потрібно подавати звітність по КІК за 2023 рік?
    01.05.202432
  • Фінансова звітність КІК: як засвідчити та подати?
    Фізособа - контролер КІК (також є ФОП) отримав фінзвітність КІК. Чи можна в електронному кабінеті ФОПа створити звіт про КІК та декларацію про майновий стан фізособи? Як завірити та прикріпити фінзвітність КІК в форматі pdf?
    23.04.2024797
  • Звіт про КІК, якщо компанія не вела діяльності
    В грудні 2022 року фізособа заснувала компанію в США (100% частка). Компанія з дня заснування не вела діяльність і за правилами США не подавала фінзвітність. Фінансовий рік в США з 01.10 по 30.09. У 2024 році фізособа продала свою частку іншій особі. Як сформувати звіт по КІК в Україні, якщо фінзвітності немає?
    23.04.2024133
  • Хто є опосередкованим власником КІК?
    У іноземної юрособи два засновники – фізособи, резиденти України: чоловік (80%) і колишня дружина (20%). Обоє подають звітність про КІК. Пов'язані особи чоловіка, які не впливають на діяльність КІК і не здійснюють фактичний контроль – нова дружина, батько, діти, брат. Хто є опосередкованим власником КІК?
    19.04.202484
  • Чи потрібно подавати скорочений звіт про КІК у 2024 р. якщо звітний рік КІК починається у 2023 р., а закінчується у 2024 р.?
    ФО стала контролюючою особою КІК у 4 кварталі 2023 р. Відповідно до законодавства країни реєстрації КІК фінансовий рік для компанії (зареєстрованої у 4 кв. 2023 р.) закінчується 31.12.2024 р. Чи потрібно у даному випадку подавати скорочений звіт про КІК?
    18.04.202477