• Посилання скопійовано

Виправлення помилкового відображення звільненого працівника в Додатку 1

У IV кварталі 2021 р. було помилково відображені дані по раніше звільненому працівнику. При подачі об’єднаної звітності з типом «Уточнюючий» в Додатку 1 зазначено КТН «3». У підсумку сума виходить з мінусом. До головного документа переноситься теж з мінусом. Звіт не приймається, пише: зазначена сума відмінна від загального підсумку. Що не так?

Допущена  помилка не виправляється в зазначений спосіб можливо через збій програми в ПФУ, чи можливо заповнено не всі графи табличної частини Додатку 1.

Тому, альтернативою для зняття помилково нарахованої зарплати вже звільненому працівнику є виправлення через об’єднану звітність з типом «Звітна». Тобто незважаючи на те, що помилка допущена в IV кварталі 2021 р. виправлення її провести у будь-якому місяці ІІ кварталу 2022 р.

У додатку Д1 для виправлення помилки за працівником формується окремий рядок:

  • у гpафі «09 КТН «3»;
  • у графі 10 вказуємо місяць i рік, за який виправляється помилка;
  • у графах 16 і 17 зазначається сума зі знаком «плюс», яку потрібно зняти; 
  • у графі 20 зазначається сума ЄСВ теж зі знаком «плюс», яку потрібно зняти. 

У підсумковому рядку Додатку 1 скориговані суми відображаються зі знаком «мінус», бо коригуючий рядок має КТН «3», тобто загальний рядок буде менший на скориговані суми.

Сума знятого ЄСВ переноситься в розділ І головної частини об'єднаної звітності до рядків 6 та 6.1 (якщо працівник, особа з інвалідністю, то до рядка 6.1.1) зі знаком «плюс», але до рядка 7 вона потрапить зі знаком «мінус», тобто в цьому рядку відобразиться сума ЄСВ за мінусом скоригованої суми ЄСВ.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»