• Посилання скопійовано

Виправлення коду працівника в таблиці 6 Звіту з ЄСВ та формі №1ДФ

В таблиці 6 Звіту з ЄСВ з червня по вересень 2019 р. і в ф. №1ДФ за ІІ та ІІІ квартал виявлено помилку в коді працівника. Подано неправильну уточнюючу таблицю 6, друга - не приймається: в квитанції 2 «Помилка: Табл.6 тип «скасовуюча», ряд. 1. РНОКПП або серія та № паспорта не знайдено серед актуальних документів за відповідний звітний період». Як виправити це?

Взагалі виправляється дана помилка у місяці виявлення, керуючись п. 2 і п. 6 розділу V Порядку № 435, шляхом подання:

  • звіту з переліком таблиць звіту;
  • таблиці 6 з типом  «скасовуюча»,  потрібно скасувати помилково подані відомості;
  • таблиці 6 з типом «початкова»,  зазначити правильні відомості у реквізиті 8. 

Пакет документів, який включає ці дві форми, може бути сформований тільки для виправлення даних одного або декількох рядків по одному працівнику таблиці 6. 

Звіт, сформований для виправлення помилок за попередні звітні періоди, не повинен містити таблиць 1 - 4 додатка 4 до Порядку № 435. При цьому внесення змін до сум нарахованої заробітної плати або доходу та у зв’язку з цим до нарахованих сум єдиного внеску за звітний місяць при формуванні і поданні скасовуючих документів не допускається. Іншого алгоритму виправлення помилки, ніж визначено Порядком № 435, законодавством непередбачено.

Оскільки, підприємство скористалося своїм правом та подало уточнюючу інформацію (хоч і помилкову) в таблиці 6 Звіту з ЄСВ, то рядки які вже уточнювалися повторно уточнити не можна. Тому і прийшла квитанція  «Помилка: Таблиця 6 тип "скасовуюча" рядок 1. РНОКПП або серія та № паспорта 2844314735 не знайдено серед актуальних документів за відповідний звітний період». Дані, які відображаються в таблиці 6 потрібні для Пенсійного фонду. Для того, щоб відмінити попередній поданий Звіт з ЄСВ з типом  «скасовуюча» потрібно звернутися до Пенсійного фонду за місцем реєстрації, уточнити П.І.Б. начальника відділення ПФУ та написати листа з обґрунтуванням виявленої помилки та невірного її виправлення. Після розгляду листа подана таблиця 6 з типом «скасовуюча» буде відмінена, і підприємство зможе подати таблицю 6 з типом «скасовуюча» з правильною інформацією.

Виправити помилково зазначений податковий номер у формі №1ДФ можна керуючись п. 4.4 Порядку № 4. Для цього слід зробити наступне:

  1. для вилучення помилкового рядка з неправильним податковим номером працівника потрібно повторити всі графи такого рядка з попередньої форми №1ДФ, яка подана з помилкою та у графі 9 поставити «1» — на вилучення рядка;
  2. для введення виправлених даних повністю заповнюють усі графи і у графі 9 поставити «0» — на введення рядка. 

При цьому підсумковий рядок у графах 3а, 3, 4а та 4 не заповнюється.

Інформація щодо військового збору у даному випадку виправленню не підлягає, бо мова йде лише про виправлення податкових номерів, всі сумові показники попередньо були відображені у звітності правильно, оскільки військовий збір і база його нарахування відображається у №1ДФ без персоніфікації.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Звітність»

  • Фінансова звітність КІК: як засвідчити та подати?
    Фізособа - контролер КІК (також є ФОП) отримав фінзвітність КІК. Чи можна в електронному кабінеті ФОПа створити звіт про КІК та декларацію про майновий стан фізособи? Як завірити та прикріпити фінзвітність КІК в форматі pdf?
    23.04.2024383
  • Звіт про КІК, якщо компанія не вела діяльності
    В грудні 2022 року фізособа заснувала компанію в США (100% частка). Компанія з дня заснування не вела діяльність і за правилами США не подавала фінзвітність. Фінансовий рік в США з 01.10 по 30.09. У 2024 році фізособа продала свою частку іншій особі. Як сформувати звіт по КІК в Україні, якщо фінзвітності немає?
    23.04.202468
  • Хто є опосередкованим власником КІК?
    У іноземної юрособи два засновники – фізособи, резиденти України: чоловік (80%) і колишня дружина (20%). Обоє подають звітність про КІК. Пов'язані особи чоловіка, які не впливають на діяльність КІК і не здійснюють фактичний контроль – нова дружина, батько, діти, брат. Хто є опосередкованим власником КІК?
    19.04.202456
  • Чи потрібно подавати скорочений звіт про КІК у 2024 р. якщо звітний рік КІК починається у 2023 р., а закінчується у 2024 р.?
    ФО стала контролюючою особою КІК у 4 кварталі 2023 р. Відповідно до законодавства країни реєстрації КІК фінансовий рік для компанії (зареєстрованої у 4 кв. 2023 р.) закінчується 31.12.2024 р. Чи потрібно у даному випадку подавати скорочений звіт про КІК?
    18.04.202458
  • Звіт про КІК, якщо КІК у стані ліквідації і не складає фінзвітність
    КІК (Литва) зареєстровано в 2009 р. Фізособа - резидент України має повний контроль (100%). КІК перебуває в стадії ліквідації, з 2016 року не складає фінзвітність, хоча в 2017 році на КІК зареєстровано автомобіль. Які документи потрібні для подання звіту КІК за 2022, 2023 роки?
    12.04.2024182