• Посилання скопійовано

Ведення військового обліку, якщо в жіночому колективі один чоловік

ТОВ має штат 10 людей: один чоловік - директор (37 років) та дев'ять жінок невійськовозобов'язаних. Чи потрібно вести військовий облік?

Відповідно до пп. 8 Порядку №1487 обов’язки з ведення військового обліку на підприємстві покладаються на працівника служби персоналу або служби управління персоналом (відділу кадрів), а в разі відсутності такої штатної одиниці ці обов’язки покладаються на особу, яка веде облік працівників на підприємстві.

Згідно з пп. 3 ст. 64 ГКУ підприємство самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Тобто, чинні норми законодавства не визначають конкретно, скільки штатних посад та скільки працівників має бути на підприємстві. 

Тож, якщо директор підприємства є єдиним чоловіком на підприємстві, то щодо нього також слід вести військовий облік. 

Для ведення військового обліку працівників на підприємстві визначається особа, на яку покладається його ведення. Покладання обов’язків з ведення військового обліку здійснюється наказом з встановленням доплати в розмірі до 50% посадового окладу (пп. 10 Порядку №1487) або ж доплата не встановлюється - це залежно від того, чи передбачено такий обов’язок посадовою інструкцією. 

Інформація про призначення відповідальної особи подається в ТЦК у 7-денний строк, за формою встановленою додатком 1 до Порядку №1487. Копія самого наказу при цьому не подається, бо це не передбачено чинним законодавством.

Отже, зважаючи, що на підприємстві відсутній рух кадрів (чоловіків), інформація для подання в ТЦК відсутня. За директором, який працює не один рік, достатньо буде звіряння списків з ТЦК та СП за графіком. Згодом, якщо будуть наймані працівники, тоді потрібно буде тісніше співпрацювати з ТЦК та подавати інформацію, зібрану нами у цій консультації.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Щербина Світлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Облік окремих операцій

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Облік окремих операцій»