• Посилання скопійовано

Заповнення акцизної декларації при продажу рідин для електронних сигарет

Як правильно заповнювати розділ Б (код Б.1) додатку 2 акцизної декларації (адвалорні та специфічні ставки акцизного податку одночасно), якщо гр. 6 та 8 у шт., гр. 13 (специфічна ставка акцизного податку - 3000 грн за літр), та відповідно гр. 15 = гр. 10 х гр.13 : 1000 - вираховує в рази меншу суму акцизного податку?

Дивимося відповідь податкової на питання в ЗІР (114.07): «Чи потрібно подавати декларації акцизного податку СГ, які здійснюють виробництво/імпорт/продаж рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та мають ліцензію на оптову/роздрібну торгівлю такими рідинами?».

Податкова зазначає, що згідно з вимогами Порядку №14 виробники рідин, що використовуються в електронних сигаретах та платники податку, які ввозять на територію України марковану марками акцизного податку підакцизну продукцію, зокрема, рідини, що використовуються в електронних сигаретах заповнюють Розділ Б Декларації та Додаток 1 до Декларації.

Виробники та імпортери, зокрема, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що здійснюють їх реалізацію у роздрібній торгівлі або суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність з оптової та/або роздрібної торгівлі такими виробами заповнюють Розділ Д декларації та додаток 6-1 до декларації.

Тобто, виробники, імпортери рідин, що використовуються в електронних сигаретах, заповнюють розділи Б, Д декларації, та додатки 1 і 6-1 до декларації.

Додаток 2 при цьому не заповнюється.

Зауважимо, що додаток 2 заповнюється для розрахунку акцизного податку з реалізації тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну із застосуванням коефіцієнта 1,5 у разі перевищення 115 відсотків середньомісячного обсягу реалізації на внутрішньому ринку тютюнових виробів за попередні дев’ять місяців, що передують трьом звітним місяцям поспіль, що передують місяцю, в якому підвищуються ставки акцизного податку на тютюнові вироби – див. тут.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Олександр Золотухін

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»