• Посилання скопійовано

Як відбувається реєстрація акцизного складу пересувного?

Підприємство здійснює оптову торгівлю пальним. Зі складу постачальника пальне завантажується в бензовоз і цього ж дня прямує до покупця. Подано заяву на повторну реєстрацію платниками АП. У заяві не вказували акцизні склади (за їх відсутності). Як реєструється пересувний АС і чи таким є ТЗ (транспортні послуги надає перевізник)? Чи потрібна заявка на переміщення пального?

Відповідно до пп. 14.1.6-1 ПКУ акцизний склад пересувний - транспортний засіб (зокрема, автомобільний), на якому переміщується та/або зберігається пальне або спирт етиловий на митній території України.

Транспортний засіб набуває статусу акцизного складу пересувного протягом періоду його використання для:

а) переміщення в ньому митною територією України пального або спирту етилового, що реалізується (крім пального або спирту етилового, що переміщується митною територією України прохідним транзитом або внутрішнім транзитом, визначеним пп. "а" п. 2 ч. 2 ст. 91 МКУ);

б) зберігання в ньому пального або спирту етилового на митній території України;

в) ввезення пального або спирту етилового на митну територію України, з якого сплачено акцизний податок або на умовах, визначених ст. 229 ПКУ.

Тож практично транспортний засіб реєструється в СЕА РПСЕ в момент реєстрації акцизної накладної, у якій він зазначений як акцизний склад пересувний.

Не є акцизним складом пересувним транспортний засіб, що використовується суб’єктом господарювання, який не є розпорядником акцизного складу, для переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Не є розпорядником акцизного складу пересувного суб'єкт господарювання (перевізник, експедитор), який здійснює транспортування пального (пп. 14.1.224-1 ПКУ).

Якщо підприємство є платником акцизного податку та реалізує пальне, воно повинно зазначати  акцизні склади пересувні у своїх акцизних накладних – див. тут>>

Оскільки в даному випадку транспортний засіб є акцизним складом пересувним, то заявка на переміщення пального засобами, що не є акцизними складами пересувними, не подається.

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»