• Посилання скопійовано

Заповнюємо графи 5 та 6 розділу І звіту №1-ОА при придбанні алкоголю у виробника

ФОП уклав договір з філією головного підприємства на поставку алкоголю. Головне підприємство є виробником цієї продукції. У яку графу звіту заповнювати дані щодо товару: в 5 (виробник) чи 6 (опт)? Ліцензію на оптову торгівлю алкоголем має головне підприємство та подає консолідований звіт за ф. №1-ОА. Як ФОП повинен заповнювати графи 5 та 6 звіту №1-ОА?

Відповідно до п. 3 розділу І Порядку №49, у разі, якщо суб’єкт господарювання має у своєму складі структурні одиниці, які не є юрособами, Звіт заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць. Тобто головне підприємство у своєму звіті №1-ОА не виділяє обсяги продажу продукції філіями.

Як зазначає ДФСУ у листі №15535/7/99-99-12-01-01-17, у графі 5 розділу І звіту №1-ОА зазначається обсяг придбання алкогольних напоїв суб'єктом господарювання у виробника алкогольних напоїв у звітному місяці (суб'єкт господарювання - виробник у даному звіті зазначає у графі 5 продукцію як власного виробництва, так і продукцію, яку було придбано у іншого суб'єкта-виробника). У графі 6 розділу І звіту № 1-ОА  зазначається обсяг придбання алкогольних напоїв суб'єктом господарювання у підприємств оптової торгівлі у звітному місяці. Виробник таким підприємством в даному випадку не є.

Отже, обсяги придбаної алкогольної продукції у філії головного підприємства, яке є виробником такої продукції, слід зазначати у графі 5 як придбання у виробника.

 

Увага!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER, а обговорювати їх – у найбільшій групі бухгалтерів на Facebook

Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Доступ до цієї консультації можливий лише для передплатників «Дебету-Кредиту». Якщо ви передплатник, будь ласка, авторизуйтесь.

Або оформіть передплату, вартість пакету «Мій асистент» становить лише 99 грн/міс

Передплатити

Автор: Єгорова Юлія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі консультації рубрики «Акцизи»